hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Belt-Schutsloot

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Belt-Schutsloot? Op dit moment zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker tref je bruikbare informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Belt-Schutsloot? Je treft hier een lijst met retailers uit jouw eigen omgeving. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in januari 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Belt-Schutsloot. Denk aan de COOP en DA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com & Deweegschaal.nl.
 • Goed om te weten: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Belt-Schutsloot?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Belt-Schutsloot centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je een aantal lokale verkooppunten rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 368051 GMHattem
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistAssendorperstraat 718012 DGZwolle
EtosDobbe 268032 JXZwolle
GammaRieteweg 168041 AKZwolle
KarweiGeorge Stephensonstraat 68013 NKZwolle
PraxisGeorge Stephensonstraat 28013 NKZwolle
XenosPijmanstraat 12 12unit 1.178014 VBZwolle
HemaKerkstraat 518051 GKHattem
ActionVechtstraat 188021 AXZwolle
BlokkerWade 68043 LSZwolle
PrimeraWade 48043 LSZwolle
WibraBachplein 68031 HRZwolle
ZeemanNieuweweg 338051 EAHattem
Albert HeijnVechtstraat 78051 JMHattem
JumboHogenkampspassage 108022 ELZwolle
AldiGasthuisdijk 18041 AEZwolle
LidlDobbe 108032 JVZwolle

Online verkooppunten januari 2022

Heb je klachten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Belt-Schutsloot? Op het internet is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Zwartsluis, Hasselt, Laag Zuthem, Wittelte en Geeuwenbrug.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-belt-schutsloot-8066

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Belt-Schutsloot. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Belt-Schutsloot? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een t-shirt of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Belt-Schutsloot?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Belt-Schutsloot kosten ongeveer €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Dit type maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie