hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Wanneperveen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Wanneperveen? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker lees je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wanneperveen? Je vind een handig overzicht met aanbieders bij jou in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij vergelijken de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in januari 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Wanneperveen. Bijvoorbeeld de Spar en Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Plein.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wanneperveen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Wanneperveen centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Steenwijkerland (provincie Overijssel) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKruisstraat 207941 ANMeppel
TrekpleisterHoofdstraat 597941 ACMeppel
DA DrogistHoofdstraat 587921 ANZuidwolde Dr
EtosHoofdstraat 207941 AGMeppel
GammaZomerdijk 37942 JRMeppel
KarweiGroenewegenstraat 11-157901 EDHoogeveen
PraxisBlankenstein 4807943 PHMeppel
XenosPrinsenplein 77941 KVMeppel
HemaHoofdstraat 357941 ABMeppel
ActionPrinsenplein 157941 KVMeppel
BlokkerHoofdstraat 19217941 AAMeppel
PrimeraRembrandtplein 307944 GGMeppel
WibraHoofdstraat 727941 AKMeppel
ZeemanKruisstraat 207941 ANMeppel
Albert HeijnGrote Akkerstraat 17941 BBMeppel
JumboRembrandtlaan 817944 GCMeppel
AldiKleine Oever 137941 BKMeppel
LidlPrinsenplein 297941 KVMeppel

Online winkels januari 2022

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Wanneperveen? Via internet vind je een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Nieuw-Balinge, Tiendeveen, Stuifzand, Pesse en Fluitenberg.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-wanneperveen-7946

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. textiel, stof of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Wanneperveen. Zelf maken is ook een optie.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Wanneperveen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Neem bijvoorbeeld een kussensloop + dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Hippe mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Wanneperveen?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.steenwijkerland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Wanneperveen koop je vanaf plusminus €9,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel goed. Dit soort maskers schaf je aan bij een supermarkt of drogist. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

Plaats een reactie