hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Schouwen-Duiveland

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Schouwen-Duiveland? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier lees je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Schouwen-Duiveland? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in juni 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Schouwen-Duiveland. Onder andere bij de PLUS & HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl en Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Schouwen-Duiveland?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Schouwen-Duiveland centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je een aantal lokale winkels rondom de gemeente Schouwen-Duiveland (provincie Zeeland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPolderweg 34306 BVNieuwerkerk
Trekpleistert Rond 184285 DEWoudrichem
DA DrogistEsdoornlaan 44254 AVSleeuwijk
EtosDreef 24311 AKBruinisse
GammaSpijksedijk 264207 GNGorinchem
KarweiNieuwe Wolpherensedijk 54202 LPGorinchem
PraxisGrevelingenstraat 134301 XZZierikzee
XenosHavenplein 19214301 JDZierikzee
HemaAppelmarkt 104301 CAZierikzee
ActionHaringvlietplein 24301 XGZierikzee
BlokkerHoogstraat 774251 CJWerkendam
PrimeraRaadhuisplein 44285 CTWoudrichem
WibraWestwagenstraat 144201 HHGorinchem
ZeemanPoststraat 64301 ACZierikzee
Albert HeijnDreef 24311 AKBruinisse
JumboDeltastraat 244306 BKNieuwerkerk
AldiRijksweg 264306 AWNieuwerkerk
LidlSchelphoekstraat 14301 XDZierikzee

Online verkooppunten juni 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Schouwen-Duiveland? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden en Buren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-schouwen-duiveland-4316

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze zijn vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Deze FFP maskers beschermen tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Schouwen-Duiveland. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: woensdag 12 juni 2024. Liever geen mondkapje kopen Schouwen-Duiveland? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Desinfecterende handgel.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Schouwen-Duiveland?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.schouwen-duiveland.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Schouwen-Duiveland zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen werkbaar. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om in aanraking te komen met de huid. Items als theedoeken of lakens zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Zierikzee, Brouwershaven, Zonnemaire, Dreischor, Noordgouwe, Bruinisse, Nieuwerkerk, Oosterland, Ouwerkerk, Scharendijke, Kerkwerve, Ellemeet, Haamstede, Renesse, Noordwelle, Serooskerke.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie