hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Winterswijk Miste

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Winterswijk Miste? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal lees je belangrijke info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Winterswijk Miste? Je treft hier een lijst met aanbieders die dichtbij zijn. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in juli 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Winterswijk Miste. Onder andere bij de Albert Heijn + DA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Winterswijk Miste?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Winterswijk Miste centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder ontdek je de grotere lokale retailers rondom de gemeente Winterswijk (provincie Gelderland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWooldstraat 277101 NMWinterswijk
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistRatumsestraat 297101 MSWinterswijk
EtosMisterstraat 137101 ENWinterswijk
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiVarsseveldseweg 1137002 LKDoetinchem
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaMisterstraat 177101 ENWinterswijk
ActionHandelscentrum 107102 ALWinterswijk
BlokkerMarkt 137101 DAWinterswijk
PrimeraMiddelgraaf 287071 WTUlft
WibraWooldstraat 147101 NPWinterswijk
ZeemanWooldstraat 457101 NNWinterswijk
Albert HeijnDingstraat 347101 GXWinterswijk
JumboEuropalaan 1057102 ACWinterswijk
AldiLandbouwstraat 157101 EKWinterswijk
LidlMisterweg 237102 BDWinterswijk

De beste webwinkels juli 2024

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Winterswijk Miste? Bij de webshops zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Winterswijk Woold, Winterswijk Kotten, Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel en Winterswijk Meddo.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-winterswijk-miste-7109

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Winterswijk Miste. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zondag 14 juli 2024. Geen mondkapje kopen Winterswijk Miste? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Winterswijk Miste?
Nee, dit is niet verplicht. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.winterswijk.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Winterswijk Miste kosten ongeveer €10,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit type maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Stad, Land.

Plaats een reactie