hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ameland

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Ameland? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal vind je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ameland? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij tonen de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Ameland. Bijvoorbeeld de Jumbo of Trekpleister.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ameland?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn te koop bij veel supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Ameland centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht ontdek je verschillende lokale shops rondom de gemeente Ameland (provincie Friesland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatConradi-Veenlandstrjitte 889104 BNDamwald
TrekpleisterCambuurplein 28921 RDLeeuwarden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosWaagstraat 79101 LCDokkum
GammaZuiderschans 29101 PZDokkum
KarweiZuiderschans 59101 PZDokkum
PraxisAvondsterweg 2a8938 AKLeeuwarden
XenosKleine Breedstraat 129101 LBDokkum
HemaHoogstraat 189101 LJDokkum
ActionAltenastreek 689101 BADokkum
BlokkerLjipstrjitte 29051 ASStiens
PrimeraHoofdweg 59164 KLBuren
WibraBoterstraat 119101 KGDokkum
ZeemanLjipstrjitte 29051 ASStiens
Albert HeijnConradi-Veenlandstrjitte 49104 BNDamwald
JumboRondweg-West 929101 BEDokkum
AldiHogedijken 49101 WVDokkum
LidlConradi-Veenlandstrjitte 309104 BNDamwald

Webshops vergelijken april 2024

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Ameland? Bij de online retailers is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je enkele betrouwbare webwinkels met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Noardeast-Fryslân, Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland en Terschelling.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ameland-9164

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Mits je ze juist gebruikt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Ameland. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Liever geen mondkapje kopen Ameland? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop of dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Ameland?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.ameland.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Ameland zijn wat kostbaarder, +/- €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel goed. Deze categorie maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Centrum.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie