hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Apeldoorn

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Apeldoorn? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het kabinet adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je handige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Apeldoorn? Je treft hier een lijst met winkels in de regio. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Apeldoorn. Bijvoorbeeld de Dekamarkt en Wibra.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Bol.com of Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Apeldoorn?

Kapjes die je in het OV moet dragen of voor op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Apeldoorn centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Apeldoorn (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKorianderplein 177322 NAApeldoorn
TrekpleisterMercatorplein 997316 HKApeldoorn
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosHoofdstraat 667311 KEApeldoorn
GammaVlijtseweg 747317 AJApeldoorn
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosMariastraat 287311 HLApeldoorn
HemaHoofdstraat 777311 JWApeldoorn
ActionHofstraat 1177311 KTApeldoorn
BlokkerVeemarkt 97271 AHBorculo
PrimeraMercatorplein 267316 HLApeldoorn
WibraKorianderplein 317322 NBApeldoorn
ZeemanMercatorplein 127316 HLApeldoorn
Albert HeijnSchapendoesweg 27312 ECApeldoorn
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
AldiAuroralaan 397321 BNApeldoorn
LidlKanaal Noord 217311 PKApeldoorn

Online maskers kopen mei 2022

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Apeldoorn? Bij de webwinkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vind je enkele betrouwbare webwinkels met een goed aanbod, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Lochem, Bronckhorst, Zutphen, Berkelland en Oost Gelre.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-apeldoorn-7322

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn volop verkrijgbaar in Apeldoorn. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Apeldoorn? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Maak gebruik van producten als een zakdoek + stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Apeldoorn?
Nee, dat hoeft niet. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.apeldoorn.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Apeldoorn zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Dit soort maskers bestel je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat bedoeld is om op de huid te dragen. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Centrum, Est, Zuidwest, Zuid, Zuidoost, Oost, Noordoost, Noord, Uddel en omgeving, Hoog Soeren en Radio Kootwijk, Hoenderloo en omgeving, Loenen en omgeving, Beekbergen en omgeving, Lieren en omgeving, Klarenbeek en omgeving, Enum Wiesel Beemte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie