hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zutphen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Zutphen? Per 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je bruikbare info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zutphen? Je treft hier een lijst met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Zutphen. Onder andere bij de Albert Heijn of Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Groupdeal.nl.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zutphen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers kan je kopen bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Zutphen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder achterhaal je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Zutphen (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,55 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRuys de Beerenbrouckstraat 107204 MNZutphen
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosPolsbroek 797201 BXZutphen
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisPollaan 50-H7202 BXZutphen
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaBeukerstraat 147201 LEZutphen
ActionRuys de Beerenbrouckstraat 97204 MKZutphen
BlokkerBeukerstraat 177201 LAZutphen
PrimeraKorte Hofstraat 77201 KHZutphen
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanBeukerstraat 417201 LBZutphen
Albert HeijnBorculoseweg 117161 GPNeede
JumboRuys de Beerenbrouckstraat 147204 MNZutphen
AldiRuys de Beerenbrouckstraat 87204 MNZutphen
LidlEmmerikseweg 77204 SBZutphen

Online kapjes bestellen februari 2023

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Zutphen? Bij de online retailers vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder check je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Berkelland, Oost Gelre, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zutphen-7204

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Zutphen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook essentieel. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Zutphen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zutphen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.zutphen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,10 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Zutphen koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij vinden dit een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit soort maskers sla je in bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Centrum – De Hoven, Waterkwartier, Noordveen, Zuidwijken, Leesten, Warnsveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie