hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Berkelland

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Berkelland? Op dit moment moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal tref je handige info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Berkelland? We bieden een lijstje met retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Berkelland. Denk aan de COOP + Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Berkelland?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Berkelland centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je populaire plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatOudestraat 497161 DSNeede
TrekpleisterBredevoortsestraatweg 77121 BAAalten
DA DrogistBrink 157151 CREibergen
EtosBorculoseweg 157161 GPNeede
GammaEuropark 27102 AMWinterswijk
KarweiKiefte 67151 HZEibergen
PraxisHavenstraat 1327005 AGDoetinchem
XenosWooldstraat 377101 NMWinterswijk
HemaBrink 167151 CREibergen
ActionKluiversgang 157151 CBEibergen
BlokkerRapenburg 47161 ECNeede
PrimeraDe Leest 587131 LHLichtenvoorde
WibraLandstraat 317121 CNAalten
ZeemanOudestraat 817161 DVNeede
Albert HeijnBorculoseweg 117161 GPNeede
JumboBrink 357151 CREibergen
AldiHet Pand 27141 VHGroenlo
LidlTen Caote plas 17161 DCNeede

De beste webwinkels februari 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Berkelland? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht ontdek je meerdere shops met een ruim aanbod, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de plaatsen Oost Gelre, Aalten, Winterswijk, Oude IJsselstreek en Montferland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-berkelland-7161

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Deze categorie is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Berkelland. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 22 februari 2024. Liever geen mondkapje kopen Berkelland? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop & stukje van een stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder vind je nog meer instructies. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Berkelland?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,05 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Berkelland zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen werkbaar. Dit soort maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie