hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ter Aard

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Ter Aard? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina vind je bruikbare info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ter Aard? We bieden een lijstje met verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Ter Aard. Bijvoorbeeld de Jumbo & Action.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl en Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ter Aard?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Ter Aard centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsweg 539471 GLZuidlaren
TrekpleisterBrinkstraat 329411 KMBeilen
DA DrogistHoofdstraat 579431 ACWesterbork
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaDambroeken 19411 SGBeilen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaStationsweg 199471 GKZuidlaren
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerStationsweg 159471 GJZuidlaren
PrimeraStationsstraat 39461 GPGieten
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanDe Trog 669461 DCGieten
Albert HeijnStationsweg 339471 GKZuidlaren
JumboStationsweg 89471 GRZuidlaren
AldiAsserstraat 99481 BMVries
Lidlde Trog 429461 DCGieten

Online verkooppunten maart 2023

Ben je ziek en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Ter Aard? Online heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht tref je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend aanbod, goedkope prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Rhee, Taarlo, Zeegse, Vries en Noordlaren.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ter-aard-9487

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Veel winkels verkopen ze wel in Ter Aard. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is van enorm belang. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 25 maart 2023. Liever geen mondkapje kopen Ter Aard? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een t-shirt + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Stof kopen voor mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Ter Aard?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.assen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 p/masker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Ter Aard kosten ongeveer €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel acceptabel. Dit type maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Producten als theedoeken of lakens zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie