hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zeijerveen

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Zeijerveen? Vanaf deze zomer moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze website vind je handige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zeijerveen? Je treft hier een lijst met verkooppunten die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in maart 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Zeijerveen. Denk aan de PLUS of Wibra.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Zalando.nl & HBB24.nl.
 • Vergeet niet: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zeijerveen?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij de bekende apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook bij webwinkels vind je ze in grote getale. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zeijerveen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Assen (provincie Drenthe) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStationsweg 539471 GLZuidlaren
TrekpleisterBrinkstraat 329411 KMBeilen
DA DrogistHoofdstraat 579431 ACWesterbork
EtosHoofdstraat 109451 BBRolde
GammaDambroeken 19411 SGBeilen
KarweiZeilmakerstraat 169403 VAAssen
PraxisClaes van Gorcumstraat 19403 BAAssen
XenosTriade 2Assen9401 ZHAssen
HemaStationsweg 199471 GKZuidlaren
ActionStationsstraat 459461 GRGieten
BlokkerStationsweg 159471 GJZuidlaren
PrimeraStationsstraat 39461 GPGieten
WibraNobellaan 2519406 AHAssen
ZeemanDe Trog 669461 DCGieten
Albert HeijnStationsweg 339471 GKZuidlaren
JumboStationsweg 89471 GRZuidlaren
AldiAsserstraat 99481 BMVries
Lidlde Trog 429461 DCGieten

De beste webwinkels maart 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zeijerveen? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het onderstaande overzicht check je een aantal populaire webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Ter Aard, Rhee, Taarlo, Zeegse en Vries.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zeijerveen-9489

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals genoeg afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Zeijerveen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 25 maart 2023. Geen mondkapje kopen Zeijerveen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of oud dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Wees er zeker van dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Goedkoopste mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Zeijerveen?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.assen.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,50 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,15 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Zeijerveen koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Wij zien dit als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen goedgekeurd. Dit soort maskers bestel je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Assen centrum, Lariks, Noorderpark, Assen Oost, Pittelo, Assen West, Peelo, Marsdijk, Kloosterveen, Buitengebied.

Plaats een reactie