hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Maastricht Airport

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Maastricht Airport? Per 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker bekijk je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Maastricht Airport? Je vind een handig overzicht met retailers bij jou in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in december 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Maastricht Airport. Onder andere bij de Spar & Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Drogist.nl.
 • Goed om te weten: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Maastricht Airport?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Maastricht Airport centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Beek (provincie Limburg) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatWethouder Sangersstraat 2306191 NABeek
TrekpleisterMarkt 696191 JKBeek
DA DrogistStationsstraat 1076181 AEElsloo Lb
EtosWethouder Sangersstraat 1826191 NABeek
GammaEgelantier 26163 RBGeleen
KarweiSanderboutlaan 136181 DNElsloo
PraxisDSM-straat 56191 NBBeek
XenosWethouder Sangersstraat Busnr. 1256191 NABeek
HemaWethouder Sangersstraat 1176191 NABeek
ActionWethouder Sangersstraat 2066191 NABeek
BlokkerWethouder Sangersstraat 2046191 NABeek
PrimeraWethouder Sangersstraat 2506191 NABeek
WibraRaadhuisplein 86171 JBStein
ZeemanWethouder Sangersstraat 576191 NABeek Lb
Albert HeijnWethouder Sangersstraat 1706191 NABeek
JumboOmphaliusplein 116171 ZZStein
AldiKoolweg 616181 BLElsloo
LidlIndustrieweg 156171 CNStein

Online winkels december 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Maastricht Airport? Online zijn er uitgebreide opties. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherp geprijsd en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Spaubeek, Sweikhuizen, Geleen, Puth en Windraak.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-maastricht-airport-6199

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort is alleen bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Maastricht Airport. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Geen mondkapje kopen Maastricht Airport? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een oude kussensloop en dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Maastricht Airport?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeentebeek.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 p/masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Maastricht Airport zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en papieren zakdoekjes gebruiken.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Deze categorie maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Beek – Spaubeek, Beek-Zuid.

Plaats een reactie