hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Ruurlo

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Ruurlo? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina tref je waardevolle informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Ruurlo? Je treft hier een lijst met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in april 2024.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Ruurlo. Bijvoorbeeld de COOP of Blokker.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals Zalando.nl en Deweegschaal.nl.
 • Vergeet niet: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Ruurlo?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online winkels is er veel aanbod. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Ruurlo centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht achterhaal je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Berkelland (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 547261 AXRuurlo
TrekpleisterBierstraat 287241 AJLochem
DA DrogistOude Zutphenseweg 27251 DKVorden
EtosMolenstraat 117241 ADLochem
GammaPollaan 50-F7202 BXZutphen
KarweiDe Stoven 477206 AZZutphen
PraxisKwinkweerd 47241 CWLochem
XenosPolsbroek 837201 BXZutphen
HemaZuivelweg 37261 BARuurlo
ActionRaadhuisstraat 497255 BLHengelo (Gld)
BlokkerMarkt 207241 AALochem
PrimeraMolenstraat 507241 AELochem
WibraGerard Doustraat 807204 EVZutphen
ZeemanDe Smidse 87261 ZZRuurlo
Albert HeijnDorpsstraat 187251 BBVorden
JumboPrins Bernhardweg 247241 DHLochem
AldiWildenborchseweg 27261 WZRuurlo
LidlPrins Bernhardweg 117241 DHLochem

Online kapjes bestellen april 2024

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Ruurlo? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hieronder vind je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Keijenborg, Hengelo, Vorden, Laren en Barchem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-ruurlo-7261

Welke soorten mondkapjes zijn er?

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Als eerste heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Ruurlo. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is cruciaal. De rijksoverheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Ruurlo? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Bijvoorbeeld van een t-shirt + stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Let op: Het dragen van een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapje gebruik in het openbaar vervoer.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Ruurlo?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeenteberkelland.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,10 p/masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Ruurlo zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Deze categorie maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Gebruik een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruikte zakdoeken of t-shirts zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.

Plaats een reactie