hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Brummen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Brummen? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je nuttige informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Brummen? Je vind hier adresgegevens van aanbieders die dichtbij zijn. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij tonen de beste online winkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Brummen, zoals de PLUS of DA.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl + Dailystyle.nl.
 • Let op: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Brummen?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn te koop bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Brummen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij ontdek je meerdere plaatselijke shops rondom de gemeente Brummen (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatAmbachtstraat 206971 BRBrummen
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistOranjestraat 26942 BDDidam
EtosCallunaplein 556951 CNDieren
GammaLithograaf 76921 VADuiven
KarweiEdisonstraat 20-A6902 PKZevenaar
PraxisSpankerenseweg 506951 CHDieren
XenosKronenburgpassage 1276831 ELArnhem
HemaOranje Nassauplein 176961 CHEerbeek
ActionOranje Nassauplein 116961 CHEerbeek
BlokkerCallunaplein 82846951 CRDieren
PrimeraMarktplein 136971 ABBrummen
WibraWilhelminaweg 786951 BRDieren
ZeemanAmbachtstraat 186971 BRBrummen
Albert HeijnCallunaplein 726951 CRDieren
JumboAmbachtstraat 386971 BRBrummen
AldiArnhemsestraat 506971 ASBrummen
LidlDorpsplein 706931 CZWestervoort

Online maskers kopen februari 2023

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Brummen? Bij de online winkels zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder ontdek je de meest populaire online aanbieders met een goed aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Rozendaal, Westervoort, Duiven, Zevenaar en Renkum.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-brummen-6971

Uitleg over de soorten mondkapjes

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Ten eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen virussen zoals COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Brummen. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. Het kabinet biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Brummen? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Maak gebruik van producten als een t-shirt & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Brummen?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.brummen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,45 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,05 p/masker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Brummen kosten ongeveer €10,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter van bijv. textiel prima. Dit soort maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Producten als lakens of een theedoek zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Empe, Tonden, Brummen, Leuvenheim, Hall, Eerbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie