hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Renkum

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Renkum? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook in de openbare ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website vind je belangrijke info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Renkum? Je vind hier adresgegevens van aanbieders in de buurt. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste online shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Renkum, zoals de COOP of Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Renkum?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Renkum centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je verschillende lokale shops rondom de gemeente Renkum (provincie Gelderland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn er al vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 596871 ADRenkum
TrekpleisterKronenburgpassage 276831 EMArnhem
DA DrogistLangestraat 106851 APHuissen
EtosDorpsstraat 926871 APRenkum
GammaHazenkamp 166836 BAArnhem
KarweiDelta 1316825 MPArnhem
PraxisNijverheidsstraat 276851 EJHuissen
XenosKronenburgpassage 1276831 ELArnhem
HemaDorpsstraat 936871 AERenkum
ActionDorpsstraat 306871 AMRenkum
BlokkerUtrechtseweg 1606862 ATOosterbeek
PrimeraBrink 66852 EEHuissen
WibraVan Toulon van der Koogweg 106862 ECOosterbeek
ZeemanDorpsstraat 216871 AARenkum
Albert HeijnDorpsstraat 1186871 ARRenkum
JumboMozartlaan 666865 GCDoorwerth
AldiJacobaweg 36862 HEOosterbeek
Lidlvan der Molenallee 1016865 CBDoorwerth

Online verkooppunten februari 2023

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Renkum? Via internet is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere shops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Arnhem, Ede, Wageningen, Lingewaard en Overbetuwe.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-renkum-6871

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is exclusief bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de geldende hygiëneregels zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Ze zijn volop verkrijgbaar in Renkum. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Renkum? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of stukje van een stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje vind je nog meer instructies. Let op: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Renkum?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.renkum.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Renkum zijn wat duurder, c.a. €7,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen geaccepteerd. Deze maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Renkum, Oosterbeek, Doorwerth.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie