hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Duiven

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Duiven? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Maar ook gewoon buiten zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je nuttige info info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Duiven? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van textiel, stof of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Duiven. Onder andere bij de Aldi en Xenos.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl & Plein.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Duiven?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is er veel aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Duiven centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Duiven (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatElshofpassage 346921 BCDuiven
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistRijnstraat 1/456916 BCTolkamer
EtosElshofpassage 626921 BBDuiven
GammaLithograaf 76921 VADuiven
KarweiEdisonstraat 20-A6902 PKZevenaar
PraxisNieuwgraaf 426921 RKDuiven
XenosKronenburgpassage 1276831 ELArnhem
HemaElshofpassage 86921 BBDuiven
ActionRijksweg 556921 ACDuiven
Blokkert Buske 16921 BRDuiven
PrimeraElshofpassage 426921 BBDuiven
WibraNieuwe Doelenstraat 116901 ARZevenaar
ZeemanPastoriestraat 106921 BXDuiven
Albert HeijnThuvinestraat 336921 BBDuiven
JumboKampsingel 76901 JCZevenaar
AldiMuldershof 356901 GWZevenaar
LidlRijksweg 556921 ACDuiven

Webshops vergelijken februari 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Duiven? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder vind je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de regio’s Zevenaar, Renkum, Arnhem, Ede en Wageningen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-duiven-6921

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Duiven. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. Het RIVM biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Duiven? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop + stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Veilig een mondkapje gebruiken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Duiven?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.duiven.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Duiven kosten ongeveer €9,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit type maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie