hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Rozendaal

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Rozendaal? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op deze pagina tref je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rozendaal? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Rozendaal. Onder andere bij de PLUS en Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Drogisterij.net.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rozendaal?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook online is er een enorm assortiment. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Rozendaal centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht bekijk je een aantal plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente Rozendaal (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatStuijvenburchstraat 1416961 CVEerbeek
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistOranjestraat 26942 BDDidam
EtosCallunaplein 556951 CNDieren
GammaLithograaf 76921 VADuiven
KarweiEdisonstraat 20-A6902 PKZevenaar
PraxisSpankerenseweg 506951 CHDieren
XenosKronenburgpassage 1276831 ELArnhem
HemaOranje Nassauplein 176961 CHEerbeek
ActionOranje Nassauplein 116961 CHEerbeek
BlokkerCallunaplein 82846951 CRDieren
PrimeraLoenenseweg 66961 CREerbeek
WibraWilhelminaweg 786951 BRDieren
ZeemanStuijvenburchstraat 1456961 CVEerbeek
Albert HeijnCallunaplein 726951 CRDieren
JumboLoenenseweg 36961 CLEerbeek
AldiBuitensingel 776951 AXDieren
LidlDorpsplein 706931 CZWestervoort

Online kapjes bestellen februari 2023

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Rozendaal? Online profiteer je van het grootste aanbod. Gemakkelijk online te bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. Hierbij check je meerdere shops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Westervoort, Duiven, Zevenaar, Renkum en Arnhem.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rozendaal-6961

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief beschikbaar voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals genoeg afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Rozendaal. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het veilig gebruik van zo’n masker is ontzettend belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Rozendaal? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het onderstaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Rozendaal?
Nee, dat hoeft niet. In de huidige situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.rozendaal.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,85 per wegwerpmasker. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Rozendaal kosten ongeveer €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel geaccepteerd. Deze categorie maskers bestel je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Producten als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie