hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Vinkeveen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Vinkeveen? Vanaf 1 juni 2020 moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier bekijk je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vinkeveen? Wij tonen een tabel met verkooppunten in de buurt. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webshops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in maart 2023.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Vinkeveen, zoals de Dekamarkt of Zeeman.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl en Drogisterij.net.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vinkeveen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de meeste supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Vinkeveen centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je de grotere plaatselijke verkooppunten rondom de gemeente De Ronde Venen (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatPlevierenlaan 173645 GNVinkeveen
TrekpleisterDorpsstraat 213641 EAMijdrecht
DA DrogistBredestraat 103632 AZLoenen Aan De Vecht
EtosDannestraat 13621 AEBreukelen
GammaIndustrieweg 13606 ARMaarssen
KarweiIndustrieweg 383641 RMMijdrecht
PraxisNijverheidsweg 63606 AJMaarssen
XenosDe Passage 30323641 AKMijdrecht
HemaBisonspoor 10273605 KCMaarssen
ActionDe Lindeboom 213641 EXMijdrecht
BlokkerDorpsstraat 273641 EBMijdrecht
PrimeraDe Lindeboom 163641 EXMijdrecht
WibraBisonspoor 20283605 LCMaarssen
ZeemanDorpsstraat 373641 EAMijdrecht
Albert HeijnHerenweg 713645 DGVinkeveen
JumboPlevierenlaan 73645 GNVinkeveen
AldiPrinses Margrietlaan 343641 HDMijdrecht
LidlPrinses Margrietlaan 443641 HDMijdrecht

Online kapjes bestellen maart 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vinkeveen? Op het internet profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Mijdrecht, Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht en Nieuwersluis.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vinkeveen-3645

Informatie over de verschillende type mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Verder zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit type is geschikt voor gebruik in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Vinkeveen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De regering omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers dien je meteen weg te gooien.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 25 maart 2023. Liever geen mondkapje kopen Vinkeveen? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je een handige handleiding. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Zelf een mondkapje maken.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Vinkeveen?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.derondevenen.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €1,10 p/masker. Grote verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Vinkeveen koop je vanaf plusminus €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is niet voor je eigen veiligheid. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel geaccepteerd. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

Plaats een reactie