hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Drimmelen

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Drimmelen? Sinds kort mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. En ook in de publieke ruimte zien we ze steeds meer opduiken. Goed om te weten: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Hier verzamel je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Drimmelen? Je vind een handig overzicht met aanbieders in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online aanbieders waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Drimmelen. Denk aan de Lidl + Etos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Fonq.nl + HBB24.nl.
 • Let op: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Drimmelen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is er een enorm assortiment. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Drimmelen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij bekijk je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Drimmelen (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarktstraat 34921 BEMade
TrekpleisterArkendonk 224907 XTOosterhout
DA DrogistMarktstraat 144921 BGMade
EtosNieuwstraat 1044921 CZMade
GammaOostpolderweg 24907 DZOosterhout
KarweiMeerstoel 34904 SVOosterhout
PraxisEsdoornlaan 244902 TPOosterhout
XenosKerkstraat 174901 JEOosterhout
HemaMarktstraat 274921 BEMade
ActionMeerstoel 84904 SVOosterhout
BlokkerMarktstraat 394921 BEMade
PrimeraArendshof 74901 LGOosterhout
WibraArendshof 664901 LHOosterhout
ZeemanMarktstraat 344921 BGMade
Albert HeijnNieuwstraat 1044921 CZMade
JumboStationsstraat 194921 ACMade
AldiStationsstraat 424921 ADMade
LidlZuiderhout 1114904 AWOosterhout

Online maskers kopen mei 2021

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Drimmelen? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel tref je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Breda.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-drimmelen-4924

Welk type mondmasker heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Drimmelen. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De overheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Voorkom ook nu weer dat je de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Drimmelen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een t-shirt + stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje bekijk je een handige handleiding. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Drimmelen?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.drimmelen.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,90 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn vaak in de aanbieding. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Drimmelen zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel werkbaar. Dit type maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Items als theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie