hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Breda

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Breda? Per 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Breda? Je treft hier een lijst met retailers in de regio. Mijd je liever de drukke winkels? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij vergelijken de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Breda. Onder andere bij de Aldi of Xenos.
 • Online zijn er talloze webshops trendy mondkapjes zoals Fonq.nl of Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Breda?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes vind je bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De wat meer hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Breda centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je verschillende lokale retailers rondom de gemeente Breda (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGinnekenweg 444818 JGBreda
TrekpleisterDorpsstraat 674711 NESt. Willebrord
DA DrogistMarkt 104751 HSOud Gastel
EtosBisschopshoeve 264817 PVBreda
GammaSpinveld 164815 HSBreda
KarweiTakkebijsters 574817 BLBreda
PraxisGrenssteen 14815 PPBreda
XenosZuidhaven 121A4761 CVZevenbergen
HemaHaagsemarkt 124813 BABreda
ActionRat Verleghstraat 264815 NZBreda
BlokkerRat Verleghstraat 104815 NZBreda
PrimeraDr. Struyckenplein 34812 TABreda
WibraCypresstraat 14814 PNBreda
ZeemanTramsingel 744814 ADBreda
Albert HeijnPastoor van Spaandonkstraat 484813 BSBreda
JumboRat Verleghstraat 44815 NZBreda
AldiBelcrumweg 54815 HABreda
LidlMgr. Zwijsenstraat 24812 TDBreda

Online maskers kopen mei 2021

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Breda? Bij de webshops vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht check je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, goedkope prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de omgeving Moerdijk, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Tholen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-breda-4819

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst hebben we de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld stof (katoen), textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Als je ze op de goede manier draagt verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Breda. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Breda? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder is een complete tutorial te bekijken. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor ouderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Breda?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.breda.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Breda zijn wat duurder, c.a. €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals genoeg afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als theedoeken of lakens zijn goedgekeurd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Breda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie