hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Oosterhout

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Oosterhout? Per 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: Het OMT beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oosterhout? Je vind een handig overzicht met retailers uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Je vind hier een overzicht met de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Oosterhout. Denk aan de Lidl en Kruidvat.
 • Online zijn er talloze webshops trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl of Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oosterhout?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij verschillende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook online is het aanbod groot. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. Sommige hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Oosterhout centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel ontdek je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Oosterhout (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatArkendonk 414907 XPOosterhout
TrekpleisterArkendonk 224907 XTOosterhout
DA DrogistZuiderhout 104904 ASOosterhout Nb
EtosArendstraat 84901 JKOosterhout
GammaOostpolderweg 24907 DZOosterhout
KarweiMeerstoel 34904 SVOosterhout
PraxisEsdoornlaan 244902 TPOosterhout
XenosKerkstraat 174901 JEOosterhout
HemaArendshof 1084901 LKOosterhout
ActionMeerstoel 84904 SVOosterhout
BlokkerArendshof 184901 LHOosterhout
PrimeraArendshof 74901 LGOosterhout
WibraArendshof 664901 LHOosterhout
ZeemanArkendonk 434907 XPOosterhout
Albert HeijnZuiderhout 1034904 AWOosterhout
JumboNieuwe Bouwlingstraat 24901 KJOosterhout
AldiPatrijslaan 24901 ATOosterhout
LidlZuiderhout 1114904 AWOosterhout

Online verkooppunten mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Oosterhout? Online profiteer je van het grootste aanbod. Zonder gedoe online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In het bijgaande overzicht tref je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de regio’s Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda en Moerdijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-oosterhout-4909

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Oosterhout. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Oosterhout? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop of stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor contactberoepen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Oosterhout?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.oosterhout.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Oosterhout kosten ongeveer €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen voldoende. Dit type maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Oude theedoeken of lakens zijn prima.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan loop je kans op een boete van €95,00 in de wijken: Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie