hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Etten-Leur

Direct niet-medische mondkapjes kopen in Etten-Leur? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het kabinet raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je uitgebreide info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Etten-Leur? Je vind hier aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Etten-Leur. Denk aan de Albert Heijn + Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Drogisterij.net.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Etten-Leur?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers kan je kopen bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook via internet is het aanbod groot. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Etten-Leur centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder tref je populaire lokale verkooppunten rondom de gemeente Etten-Leur (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHof van den Houte 604873 BJEtten-Leur
TrekpleisterKerkwerve 114873 CEEtten-Leur
DA DrogistWinkelcentrum 434873 ACEtten-leur
EtosBurchtplein 194873 BSEtten-Leur
GammaSpinveld 164815 HSBreda
KarweiTakkebijsters 574817 BLBreda
PraxisTrivium 1524873 LPEtten-Leur
XenosBurchtplein 174873 BSEtten-Leur
HemaWinkelcentrum 04873 AAEtten-Leur
ActionMarkthof 424873 JAEtten-Leur
BlokkerWinkelcentrum 254873 ABEtten-Leur
PrimeraWinkelcentrum 584873 ADEtten-Leur
WibraCypresstraat 14814 PNBreda
ZeemanDe Burcht 14834 HEBreda
Albert HeijnBurchtplein 134873 BSEtten-leur
JumboKerkwerve 254873 CEEtten-Leur
AldiMarkt 134875 CBEtten-leur
LidlBrouwerij 244861 SNChaam

Online verkooppunten mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Etten-Leur? Online is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen, alles de volgende dag al in huis. In de tabel hieronder check je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk, Halderberge en Rucphen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-etten-leur-4875

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en wordt dus ook niet toegepast in de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn volop verkrijgbaar in Etten-Leur. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Etten-Leur? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In de bijgaande video is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Etten-Leur?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.etten-leur.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,20 p/masker. Bulkverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Etten-Leur zijn iets duurder, zo’n €7,50. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen bescherming voor je jezelf. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen werkbaar. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als t-shirts of zakdoeken zijn prima.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Etten-Leur Midden woongebied, Etten-Leur Midden, Bedrijventerrein Vosdonk, Etten-Leur landelijk gebied, Etten-Leur Noord woongebied, Etten-Leur Noord bedrijventerrein, Etten-Leur Noord verspreide huizen, Etten-Leur Zuid woongebied, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein, Etten-Leur Zuid bedrijventerrein Trivium, Etten-Leur Zuid verspreide huizen.

Plaats een reactie