hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Zundert

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Zundert? Momenteel moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je nuttige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zundert? Wij tonen een tabel met retailers in de buurt. Mijd je liever de drukke winkels? Dat is niet erg. Verderop tref je een lijst met de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Zundert. Denk aan de PLUS en Trekpleister.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zundert?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Zundert centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Zundert (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 174881 CNZundert
TrekpleisterMolenstraat 44881 CSZundert
DA DrogistWinkelcentrum 434873 ACEtten-leur
EtosMolenstraat 604881 CTZundert
GammaSpinveld 164815 HSBreda
KarweiMunnikenheiweg 534879 NEEtten-Leur
PraxisTrivium 1524873 LPEtten-Leur
XenosBurchtplein 174873 BSEtten-Leur
HemaMolenstraat 644881 CTZundert
ActionMarkthof 424873 JAEtten-Leur
BlokkerWinkelcentrum 254873 ABEtten-Leur
PrimeraWinkelcentrum 584873 ADEtten-Leur
WibraBisschopsmolenstraat 424876 APEtten-Leur
ZeemanMarkt 154881 CNZundert
Albert HeijnMolenstraat 584881 CTZundert
JumboKerkwerve 254873 CEEtten-Leur
AldiMolenstraat 514881 CRZundert
LidlTrompetlaan 304876 XAEtten-Leur

Online winkels mei 2021

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Zundert? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Eenvoudig via internet bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel tref je de meest populaire online aanbieders met een gevarieerd aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk en Halderberge.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-zundert-4881

Uitleg over de soorten mondkapjes

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn veel verkooppunten in Zundert. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is ontzettend belangrijk. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Je eigen mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Zundert? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een oude kussensloop en stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Waarschuwing: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Zundert?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het RIVM: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.zundert.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,20 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zundert koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Deze categorie maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Producten als t-shirts of zakdoeken zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Mondkapjes zijn verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Zundert, Klein – Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie