hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Rucphen

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Rucphen? Momenteel moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: De overheid is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Op dit portaal vind je handige informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rucphen? Je vind hier aanbieders bij jou in de buurt. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Rucphen. Denk aan de PLUS en DA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rucphen?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische mondmaskers zijn te koop bij diverse drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online winkels is het aanbod groot. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Rucphen centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je een aantal plaatselijke winkels rondom de gemeente Rucphen (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,40 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 104711 NGSt. Willebrord
TrekpleisterDorpsstraat 674711 NESt. Willebrord
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosRoselaar 54701 BARoosendaal
GammaOostplein 174706 NRoosendaal
KarweiBorchwerf 8-A4704 RGRoosendaal
PraxisLaan van Belgie 53-B4701 CJRoosendaal
XenosRoselaar 45A4701 BBRoosendaal
HemaRoselaar 34701 BARoosendaal
ActionRucphensebaan 224706 PJRoosendaal
BlokkerRucphensebaan 204706 PJRoosendaal
PrimeraPresident Kennedylaan 884707 BDRoosendaal
WibraRoselaar 324701 BCRoosendaal
ZeemanDorpsstraat 424711 NHSint Willebrord
Albert HeijnDorpsstraat 424711 NHSint Willebrord
JumboRembrandtgalerij 1034703 GXRoosendaal
AldiDorpsstraat 2234711 EKSint Willebrord
LidlPresident Kennedylaan 1184707 BERoosendaal

De beste webwinkels mei 2021

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Rucphen? Online is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je meerdere shops met veel keuze, scherpe prijzen en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de omgeving Roosendaal, Tholen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-rucphen-4715

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit soort hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat je anderen besmet met corona. Het betreft een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Rucphen. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is niet voor je eigen veiligheid, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Rucphen? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een katoenen zakdoek + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Rucphen?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.rucphen.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,50 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 p/masker. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Rucphen zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel verlaagt het de kans dat jij zelf anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is altijd een aanvulling op de andere hygiënemaatregelen de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel genoeg. Dit soort maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Kwalitatieve theedoeken of lakens zijn geaccepteerd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf, Zegge.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie