hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Halderberge

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Halderberge? Momenteel mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het RIVM raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina lees je nuttige info info over de verschillende soorten mondmaskers. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Halderberge? Je vind hier verkooppunten bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Halderberge, zoals de PLUS en Blokker.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Plein.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Halderberge?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij verschillende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops is er veel aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Halderberge centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Halderberge (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatProf van Ginnekenstraat 334731 JXOudenbosch
TrekpleisterDorpsstraat 674711 NESt. Willebrord
DA DrogistRaadhuisstraat 944631 NHHoogerheide
EtosRoselaar 54701 BARoosendaal
GammaOostplein 174706 NRoosendaal
KarweiBorchwerf 8-A4704 RGRoosendaal
PraxisLaan van Belgie 53-B4701 CJRoosendaal
XenosRoselaar 45A4701 BBRoosendaal
HemaKade 14731 KROudenbosch
ActionRucphensebaan 224706 PJRoosendaal
BlokkerRucphensebaan 204706 PJRoosendaal
PrimeraBergsestraat 294724 CAWouw
WibraRoselaar 324701 BCRoosendaal
ZeemanFenkelstraat 394731 JAOudenbosch
Albert HeijnWagenhoek 94731 JBOudenbosch
JumboKloosterstraat 84724 EEWouw
AldiOost Vaardeke 414731 JVOudenbosch
LidlProf Mulderslaan 334731 BROudenbosch

Webshops vergelijken mei 2021

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Halderberge? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het bijgaande overzicht vergelijk je meerdere shops met een goed aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de buurt van Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-halderberge-4731

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type hoeft niet te voldoen aan de kwaliteitsstandaarden en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Deze categorie kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Halderberge. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het kapje veilig op- en afzetten is cruciaal. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Halderberge? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop & dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg ervoor dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het bijgaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Halderberge?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.halderberge.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 p/stuk. Deze kosten je circa €1,15 per masker. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Halderberge koop je vanaf plusminus €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het is er om je omgeving te beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. katoen of textiel acceptabel. Dit soort maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Items als kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Oud Gastel, Stampersgat, Oudenbosch, Hoeven, Bosschenhoofd.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie