hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Moerdijk

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Moerdijk? Vanaf 1 juni 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier check je belangrijke informatie over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Moerdijk? Je treft hier een lijst met aanbieders bij jou in de buurt. Liever niet de deur uit? Geen probleem. Je vind hier een overzicht met de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Moerdijk. Onder andere bij de PLUS of HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Moerdijk?

Kapjes die je in het OV moet dragen en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Moerdijk centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht check je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Moerdijk (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZuidhaven 674761 CTZevenbergen
TrekpleisterDorpsstraat 674711 NESt. Willebrord
DA DrogistMarkt 104751 HSOud Gastel
EtosZuidhaven 1714761 CWZevenbergen
GammaOostplein 174706 NRoosendaal
KarweiBorchwerf 8-A4704 RGRoosendaal
PraxisLaan van Belgie 53-B4701 CJRoosendaal
XenosZuidhaven 121A4761 CVZevenbergen
HemaZuidhaven 1714761 CWZevenbergen
ActionZuidhaven 454761 CSZevenbergen
BlokkerRucphensebaan 204706 PJRoosendaal
PrimeraMolenstraat 24761 CKZevenbergen
WibraRoselaar 324701 BCRoosendaal
ZeemanZuidhaven 1714761 CWZevenbergen
Albert HeijnMolenstraat 174761 CJZevenbergen
JumboZandberg 44761 TWZevenbergen
AldiDe Donk 419744761 JKZevenbergen
LidlProf Mulderslaan 334731 BROudenbosch

Online kapjes bestellen mei 2021

Voel je je niet fit of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Moerdijk? Bij de online aanbieders heb je de meeste keuze. Gemakkelijk online te bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je enkele betrouwbare webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en probleemloos bij je thuis afgeleverd. Ook in de buurt van Halderberge, Rucphen, Roosendaal, Tholen en Steenbergen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-moerdijk-4781

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is alleen bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen fysiek contact / handen schudden en handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Veel winkels verkopen ze wel in Moerdijk. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. Het kabinet omschrijft dit als volgt:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Moerdijk? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop + dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In de video hieronder bekijk je een handige handleiding. Niet vergeten: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor volwassenen.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Moerdijk?
Nee, dit is niet verplicht. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.moerdijk.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,40 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,05 p/masker. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Moerdijk zijn iets duurder, zo’n €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Je draagt het met name om anderen om je heen te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen prima. Dit type maskers koop je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Klundert, Moerdijk, Noordhoek, Standdaarbuiten, Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Helwijk.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie