hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Gemert-Bakel

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Gemert-Bakel? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Maar ook gewoon buiten neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het kabinet beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Gemert-Bakel? We bieden een lijstje met retailers die in de buurt gevestigd zijn. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is er om je omgeving te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten kan je op allerlei plekken kopen in en rondom Gemert-Bakel, zoals de Albert Heijn + Xenos.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy- en hippe mondkapjes zoals Fonq.nl en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Gemert-Bakel?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders is er een enorm assortiment. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. Sommige hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Gemert-Bakel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Gemert-Bakel (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatNieuwstraat 65421 KPGemert
TrekpleisterNieuwstraat 355421 KNGemert
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosMarktstraat 285401 GHUden
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiLoopkantstraat 25-A5405 ACUden
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosPassage 55401GKUden
HemaNieuwstraat 335421 KNGemert
ActionKapelaanstraat 115421 DDGemert
BlokkerNieuwstraat 325421 KPGemert
PrimeraSacramentsweg 705401 HZUden
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanNieuwstraat 175421 KNGemert
Albert HeijnKapelaanstraat 255421 DDGemert
JumboPastoor Poellplein 95421 PLGemert
AldiMr. van Coothstraat 35401 BKUden
LidlGrootmeestersstraat 95421 KKGemert

Online kapjes bestellen mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Gemert-Bakel? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Probleemloos online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vind je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de omgeving Landerd, Uden, Grave, Oss en Zaltbommel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-gemert-bakel-5421

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Ten eerste hebben we de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Gemert-Bakel. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er met name om anderen om je heen te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Liever geen mondkapje kopen Gemert-Bakel? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek + stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kinderen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Gemert-Bakel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemert-bakel.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,10 per wegwerpkapje. Voordeelverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Gemert-Bakel kosten ongeveer €7,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. katoen of textiel werkbaar. Deze maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Items als t-shirts of zakdoeken zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Gemert, Handel, De Mortel, Elsendorp, Bakel, Milheeze, De Rips.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie