hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Uden

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Uden? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De overheid ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal bekijk je belangrijke informatie over de verschillende soorten mondmaskers. Wat is het aanbod, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Uden? Je vind hier aanbieders in de regio. Kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij tonen de beste webshops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Uden. Bijvoorbeeld de PLUS of Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl & Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Uden?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de grotere drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Uden centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je een aantal lokale shops rondom de gemeente Uden (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGalerij 55401 GCUden
TrekpleisterGalerij 185401 GDUden
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosMarktstraat 285401 GHUden
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiLoopkantstraat 25-A5405 ACUden
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosPassage 55401GKUden
HemaMarktstraat 225401 GHUden
ActionOude Molenstraat 125342 GCOss
BlokkerMarktstraat 355401 GGUden
PrimeraSacramentsweg 705401 HZUden
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanMarkt 65401 GPUden
Albert HeijnMarkt 195401 GNUden
JumboMuziekplein 115402 CRUden
AldiMr. van Coothstraat 35401 BKUden
LidlSt. Janstraat 545401 BBUden

De beste webwinkels mei 2021

Heb je klachten en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Uden? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel ontdek je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Grave, Oss, Zaltbommel, Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-uden-5405

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een aanvulling op de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Uden. Zelf maken is ook een optie.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is er om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Uden? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet adviseert om dit te maken van katoen. Neem bijvoorbeeld een zakdoek + dekbedovertrek. Vermijd hele dikke stoffen want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje wordt verdere uitleg gegeven. Waarschuwing: Een sjaal, een kraag van een jas of een zelfgemaakt kapje van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Niet-medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Uden?
Nee, dat hoeft niet. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.uden.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,40 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,90 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare hippe mondkapjes in Uden zijn wat duurder, c.a. €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. katoen goed. Dit soort maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om op de huid te dragen. Gebruikte kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Uden, Volkel, Odiliapeel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie