hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Landerd

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Landerd? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Maar ook gewoon buiten zie je de kapjes steeds meer. Echter: De overheid adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website tref je nuttige info info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Landerd? Je vind hier adresgegevens van winkels in de regio. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste shops waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Landerd. Denk aan de Spar + Wibra.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe mondkapjes zoals Conrad.nl & Drogisterij.net.
 • Goed om te weten: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Landerd?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische kapjes vind je bij meerdere supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders vind je ze in grote getale. In de regel gaat het om wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Landerd centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Landerd (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,60 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGalerij 55401 GCUden
TrekpleisterGalerij 185401 GDUden
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosMarktstraat 285401 GHUden
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiLoopkantstraat 25-A5405 ACUden
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosPassage 55401GKUden
HemaMarktstraat 225401 GHUden
ActionOude Molenstraat 125342 GCOss
BlokkerMarktstraat 355401 GGUden
PrimeraSacramentsweg 705401 HZUden
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanMarkt 65401 GPUden
Albert HeijnMarkt 195401 GNUden
JumboSchakelplein 165408 AWVolkel
AldiMr. van Coothstraat 35401 BKUden
LidlSt. Janstraat 545401 BBUden

Online maskers kopen mei 2021

Ga je liever niet onnodig naar buiten en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Landerd? Bij de webwinkels is er een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het overzicht hieronder achterhaal je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherp geprijsd en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Uden, Grave, Oss, Zaltbommel en Boxtel.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-landerd-5410

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Verder zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Deze categorie wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verminder je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals anderhalve meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Landerd. Zelf maken is ook een optie.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook van groot belang. De rijksoverheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Landerd? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het instructiefilmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: FFP-maskers.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Landerd?
Nee, dit is geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.landerd.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,15 p/masker. Voordeelverpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Landerd kosten ongeveer €8,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en handen wassen.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel acceptabel. Dit type maskers vind je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Artikelen als lakens of een theedoek zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Schaijk, Reek, Zeeland, Verspreide huizen Zeeland.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie