hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Grave

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Grave? Sinds kort moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Hier verzamel je nuttige info info over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Grave? Je vind hier adresgegevens van retailers die dichtbij zijn. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Het voordeel van katoenen maskers is dat je ze kunt wassen en opnieuw kunt dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten koop je bij verschillende winkels in en rondom Grave. Bijvoorbeeld de Spar & Blokker.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl + Deweegschaal.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Grave?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij veel drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders is er veel aanbod. In de regel gaat het om wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Grave centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder ontdek je de grotere plaatselijke winkels rondom de gemeente Grave (provincie Noord-Brabant) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHoofschestraat 155361 ETGrave
TrekpleisterVoorstraat 155321 GEHedel
DA DrogistHoofschestraat 145361 EVGrave
EtosSt. Willibrordusstraat 455351 EEBerghem
GammaKanaalstraat 45347 KMOss
KarweiDe Schakel 65261 LLVught
PraxisFrankenweg 615349 APOss
XenosWalstraat 305341 CKOss
HemaHoofdwagt 105361 EWGrave
ActionOude Molenstraat 125342 GCOss
BlokkerHeuvel 165341 CWOss
PrimeraHoofdwagt 85361 EWGrave
WibraHeuvel 345341 CWOss
ZeemanKerkstraat 65341 BKOss
Albert HeijnTorenplein 25361 EVGrave
JumboEssinklaan 725361 JTGrave
AldiSchaepmanlaan 1095344 BCOss
LidlPastoor van den Hurkplein 35361 BZGrave

Online verkooppunten mei 2021

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Grave? Op het internet vind je een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder check je meerdere shops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Oss, Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-grave-5361

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Als eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Verder heb je de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de gezondheidszorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Deze FFP maskers beschermen tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Als je ze op de juiste manier gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen met water en zeep. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Veel winkels verkopen ze wel in Grave. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. Het RIVM geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Grave? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt + stofzuigerzak. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In de video hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Grave?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.grave.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €0,95 per masker. Bulkverpakkingen met 50 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Grave kosten ongeveer €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Deze categorie maskers koop je bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Een mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Ga je toch zonder masker op reis in de trein of bus? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Grave, Escharen, Velp, Gassel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie