hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Vught

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Vught? Sinds kort moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Maar ook gewoon buiten lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Let op: De regering adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal bekijk je praktische info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke keuzes heb ik, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vught? Je vind hier adresgegevens van retailers die dichtbij zijn. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Wij vergelijken de beste online winkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker is er om je omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Vught. Onder andere bij de Jumbo of Etos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vught?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn voorradig bij de meeste supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet heb je genoeg keuze. Meestal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. Sommige hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Vught centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder check je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Vught (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMoleneindplein 75262 CWVught
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosMarktveldpassage 255261 EDVught
GammaGroote Vlietlaan 175245 PARosmalen
KarweiDe Schakel 65261 LLVught
PraxisLugteren 15237 JVs-Hertogenbosch
XenosHelftheuvel 825224 APs-Hertogenbosch
HemaMarktveldpassage 315261 EDVught
ActionDe Schakel 65261 LLVught
BlokkerMarktveld 375261 EAVught
PrimeraMoleneindplein 585262 CXVught
WibraVughterstraat 105211 GHDen Bosch
ZeemanMarktveldpassage 215261 EDVught
Albert HeijnStationsstraat 315261 VBVught
JumboRaadhuisstraat 35261 EHVught
AldiOliemaat 65251 AGVlijmen
LidlRouppe van der Voortlaan 465262 HEVught

Webshops vergelijken mei 2021

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Vught? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij bekijk je enkele erkende webshops met een ruim aanbod, aantrekkelijke bulkverpakkingen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk en Gilze en Rijen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-vught-5263

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast zijn er de niet-medische maskers. Deze worden gefabriceerd met katoenen stof of textiel. Dit soort voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Vught. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is niet voor je eigen veiligheid, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De overheid heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Vught? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Duurzame mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Vught?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.vught.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 p/stuk. De gemiddelde prijs ligt op €1,00 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Vught kosten ongeveer €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een milieubewuste en voordelige oplossing.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Je draagt het om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter van bijv. textiel of katoen werkbaar. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Artikelen als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Vught, Vught-Zuid, Cromvoirt.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie