hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Boxtel

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Boxtel? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Echter: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Via onze mondkapjes-vergelijker vind je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Boxtel? Je vind hier retailers uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Geen probleem. Wij tonen de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Boxtel, zoals de Albert Heijn & Blokker.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + Degezondheidslijn.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Boxtel?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro en eventueel op straat moet je zelf kopen. Deze niet-medische kapjes kan je kopen bij verschillende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Normaal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Boxtel centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht vind je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Boxtel (provincie Noord-Brabant) waar je kunt kijken. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRechterstraat 45281 BVBoxtel
TrekpleisterBanier 55282 GDBoxtel
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosPrins Hendrikstraat 625281 CNBoxtel
GammaGroote Vlietlaan 175245 PARosmalen
KarweiDe Schakel 65261 LLVught
PraxisLugteren 15237 JVs-Hertogenbosch
XenosStationsstraat 85281 GDBoxtel
HemaRechterstraat 85281 BVBoxtel
Actionvan Hornstraat 185282 NCBoxtel
BlokkerRechterstraat 415281 BSBoxtel
PrimeraNieuwstraat 145271 ADSint-Michielsgestel
WibraVughterstraat 105211 GHDen Bosch
ZeemanRechterstraat 205281 BWBoxtel
Albert HeijnPrins Hendrikstraat 625281 CNBoxtel
JumboNieuwstraat 405271 ADSint-Michielsgestel
AldiOude Schoolstraat 65271 ANSint-Michielsgestel
LidlFellenoord 195281 CABoxtel

Online maskers kopen mei 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Boxtel? Online heb je de meeste keuze. Probleemloos online bestellen, alles de volgende dag al in huis. In het bijgaande overzicht check je de meest populaire online aanbieders met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de regio’s Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-boxtel-5282

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof (katoen), textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verklein je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Boxtel. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Het masker op de juiste manier dragen is van enorm belang. De regering geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Boxtel? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. De regering heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop + stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Let erop dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Let op: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Boxtel?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.boxtel.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,00 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 100 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Boxtel zijn iets duurder, zo’n €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel goed. Dit type maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als t-shirts of zakdoeken zijn geaccepteerd.

Hoe hoog is de boete als ik geen mondkapje in het OV draag?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Boxtel, Lennisheuvel, Liempde.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie