hulpmiddelwereld
mondmaskergigant
 • Mondmaskergigant
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Sint-Michielsgestel

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Sint-Michielsgestel? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. En ook in de publieke ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Let op: Het Outbreak Management Team (OMT) beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website bekijk je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sint-Michielsgestel? We bieden een lijstje met winkels uit jouw eigen omgeving. Kan je niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij tonen de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in mei 2021.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Sint-Michielsgestel. Bijvoorbeeld de Lidl of HEMA.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met trendy- en hippe mondkapjes zoals Bol.com en Gezondheidswebwinkel.nl.
 • Belangrijk: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sint-Michielsgestel?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op andere plekken dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij meerdere drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. In de regel verkoopt men wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Sint-Michielsgestel centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je meerdere lokale shops rondom de gemeente Sint-Michielsgestel (provincie Noord-Brabant) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatTorenplein 35271 AWSint-Michielsgestel
TrekpleisterStationsstraat 75141 GBWaalwijk
DA DrogistMolenhoekpassage 85242 CZRosmalen
EtosMarktveldpassage 255261 EDVught
GammaGroote Vlietlaan 175245 PARosmalen
KarweiDe Schakel 65261 LLVught
PraxisLugteren 15237 JVs-Hertogenbosch
XenosHelftheuvel 825224 APs-Hertogenbosch
HemaNieuwstraat 275271 ABSint-Michielsgestel
ActionVincent van Goghplein 95268 BZHelvoirt
BlokkerMarktveld 375261 EAVught
PrimeraNieuwstraat 145271 ADSint-Michielsgestel
WibraVughterstraat 105211 GHDen Bosch
ZeemanMarktveldpassage 215261 EDVught
Albert HeijnAdrianusplein 15271 BNSint-Michielsgestel
JumboNieuwstraat 405271 ADSint-Michielsgestel
AldiOude Schoolstraat 65271 ANSint-Michielsgestel
LidlRouppe van der Voortlaan 465262 HEVught

De beste webwinkels mei 2021

Vermijd je liever contact en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Sint-Michielsgestel? Bij de webwinkels is de keuze het grootst. Gemakkelijk online te bestellen, alles de volgende dag al in huis. Hierbij check je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, goedkope prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand en Waalwijk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Mondmaskergigant Stoffen
Medisch
Speciaalzaak
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-sint-michielsgestel-5271

Welke soorten mondkapjes zijn er?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop hebben we de niet-medische maskers. Deze worden gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort kan worden gebruikt in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij het juiste gebruik ervan verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Sint-Michielsgestel. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het veilig gebruik van zo’n masker is cruciaal. De overheid geeft de volgende aanwijzingen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je na uitwassen opnieuw gebruiken en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: maandag 17 mei 2021. Geen mondkapje kopen Sint-Michielsgestel? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Bijvoorbeeld van een zakdoek of dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is belangrijk dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Sint-Michielsgestel?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.sint-michielsgestel.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,25 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn vaak in de aanbieding. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Sint-Michielsgestel koop je vanaf plusminus €10,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch mondmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Deze maskers vind je bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Oude kussenslopen of dekbedovertrek zijn goedgekeurd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Sint-Michielsgestel, Gemonde, Den Dungen, Berlicum, Middelrode.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie