hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Aalsmeerderbrug

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Aalsmeerderbrug? Vanaf 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. En ook op straat zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: Het RIVM beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl verzamel je bruikbare informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Aalsmeerderbrug? Je treft hier een lijst met aanbieders die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Ook dan zijn er mogelijkheden. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webshops waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van textiel, stof of papier. Op internet vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is bedoeld om anderen te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Aalsmeerderbrug, zoals de Dekamarkt of Trekpleister.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com of Deonlinedrogist.nl.
 • Vergeet niet: medische FFP-maskers zijn specifiek bedoeld voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Aalsmeerderbrug?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op andere plekken moet je zelf kopen. Deze niet-medische maskers zijn verkrijgbaar bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Doorgaans gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Aalsmeerderbrug centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZijdstraat 861431 EEAalsmeer
TrekpleisterZijdelwaardplein 651422 DLUithoorn
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosPraamplein 41431 CVAalsmeer
GammaLakenblekerstraat 49a1431 GEAalsmeer
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosLandstraat 421401 EPBussum
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionDrie Kolommenplein 21431 LCAalsmeer
BlokkerZijdstraat 831431 EBAalsmeer
PrimeraPoldermeesterplein 51432 JZAalsmeer
WibraBrinklaan 741404 GLBussum
ZeemanOphelialaan 1181431 HNAalsmeer
Albert HeijnEinsteinstraat 1031433 KJKudelstaart
JumboOphelialaan 1241431 HNAalsmeer
AldiPoldermeesterplein 71432 JZAalsmeer
LidlLaarderweg 2381403 RNBussum

Online winkels augustus 2022

Vermijd je liever contact en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Aalsmeerderbrug? Via internet profiteer je van het grootste aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je een aantal populaire webwinkels met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker en Amstelhoek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-aalsmeerderbrug-1436

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Ten tweede zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Aalsmeerderbrug. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Wees er zeker van dat het kapje aansluit op het gezicht.
 4. Let op je persoonlijke hygiëne bij het afdoen van het kapje (handen wassen).
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Aalsmeerderbrug? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; het gezicht en de neus en mond bedekt. In het filmpje hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Advies: De mond bedekken achter sjaal of kraag een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Aalsmeerderbrug?
Nee, dit is niet verplicht. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,20 per masker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Aalsmeerderbrug zijn iets duurder, zo’n €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij zien dit als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter van bijv. textiel goed. Deze categorie maskers vind je bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat geschikt is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn genoeg.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie