hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Rijsenhout

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Rijsenhout? Per 1 juni 2020 moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal tref je belangrijke info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welk type maskers zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Rijsenhout? Je vind hier winkels die dichtbij zijn. Ga je liever niet onnodig naar buiten? Ook dan zijn er mogelijkheden. Verderop tref je een lijst met de beste webshops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Rijsenhout, zoals de Albert Heijn & Kruidvat.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe- en trendy mondkapjes zoals 123inkt.nl of Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Rijsenhout?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische mondmaskers vind je bij de grotere supers, apotheken en drogisterijen. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Doorgaans verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers met bijvoorbeeld een printje kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Rijsenhout centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht tref je de grotere lokale verkooppunten rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je al vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZijdstraat 861431 EEAalsmeer
TrekpleisterZijdelwaardplein 651422 DLUithoorn
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosPraamplein 41431 CVAalsmeer
GammaLakenblekerstraat 49a1431 GEAalsmeer
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosLandstraat 421401 EPBussum
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionDrie Kolommenplein 21431 LCAalsmeer
BlokkerZijdstraat 831431 EBAalsmeer
PrimeraPoldermeesterplein 51432 JZAalsmeer
WibraBrinklaan 741404 GLBussum
ZeemanOphelialaan 1181431 HNAalsmeer
Albert HeijnEinsteinstraat 1031433 KJKudelstaart
JumboOphelialaan 1241431 HNAalsmeer
AldiPoldermeesterplein 71432 JZAalsmeer
LidlLaarderweg 2381403 RNBussum

Online maskers kopen augustus 2022

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Rijsenhout? Online heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de onderstaande tabel vind je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek en de Hoef.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-rijsenhout-1435

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge richtlijnen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Als je ze op de goede manier draagt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Rijsenhout. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

In 6-stappen veilig een niet-medisch masker gebruiken

Een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het kapje veilig op- en afzetten is van enorm belang. De regering heeft dit als volgt beschreven:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Rijsenhout? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het geheel goed aansluit op je hele mond en onderkant van de neus. In de onderstaande video bekijk je hoe je dit kunt doen. Waarschuwing: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Rijsenhout?
Nee, dit is niet verplicht. Momenteel is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kosten niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,45 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,90 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Rijsenhout zijn iets duurder, zo’n €8,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondkapje is geen manier om jezelf te beschermen. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het gebruiken van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niezen en hoesten in de elleboog.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter van bijv. textiel geaccepteerd. Dit soort maskers schaf je aan bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om op de huid te dragen. Items als zakdoeken of t-shirts zijn geaccepteerd.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie