hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Oude Meer

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Oude Meer? Vanaf 1 juni 2020 mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Goed om te weten: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Wat is het aanbod, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Oude Meer? Je vind hier adresgegevens van retailers die in de buurt gevestigd zijn. Mijd je liever de drukke winkels? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden doorgaans gemaakt van katoenen stof of textiel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Oude Meer, zoals de Jumbo en Kruidvat.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Bol.com en Deonlinedrogist.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, deze hoor je niet in het OV te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Oude Meer?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn voorradig bij de bekende supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij webshops is er een enorm assortiment. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Oude Meer centrum, waar zijn ze te koop? In het onderstaande overzicht check je meerdere lokale winkels rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,50 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatZijdstraat 861431 EEAalsmeer
TrekpleisterZijdelwaardplein 651422 DLUithoorn
DA DrogistKerkstraat 51271 RJHuizen
EtosPraamplein 41431 CVAalsmeer
GammaLakenblekerstraat 49a1431 GEAalsmeer
KarweiDe Nieuwe Vaart 4-181401 GPBussum
PraxisDe Steiger 41351 AAAlmere
XenosLandstraat 421401 EPBussum
HemaAmstelplein 611421 SBUithoorn
ActionDrie Kolommenplein 21431 LCAalsmeer
BlokkerZijdstraat 831431 EBAalsmeer
PrimeraPoldermeesterplein 51432 JZAalsmeer
WibraBrinklaan 741404 GLBussum
ZeemanOphelialaan 1181431 HNAalsmeer
Albert HeijnEinsteinstraat 1031433 KJKudelstaart
JumboOphelialaan 1241431 HNAalsmeer
AldiPoldermeesterplein 71432 JZAalsmeer
LidlLaarderweg 2381403 RNBussum

Online kapjes bestellen augustus 2022

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Oude Meer? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In de tabel hieronder tref je de meest populaire online aanbieders met een ruim aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de plaatsen Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart en Vrouwenakker.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-oude-meer-1438

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Ten eerste heb je de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit type is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn volop verkrijgbaar in Oude Meer. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch gezichtsmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het veilig gebruik van zo’n masker is dan ook van groot belang. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en een wegwerpmasker dien je direct bij het vuil te zetten.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak je eigen mondmasker (richtlijnen RIVM)

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Oude Meer? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt denken aan een kussensloop + dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je moet wel normaal adem kunnen halen. Zorg dat het kapje zo goed mogelijk aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de onderstaande video vind je nog meer instructies. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een geknutseld kapje van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Niet-medische mondkapjes.

FAQ met veelgestelde vragen over het gebruik van mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Oude Meer?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. Hedendaags is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,00 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Oude Meer koop je vanaf plusminus €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het betreft een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker is geen bescherming voor je jezelf. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en voortdurend de handen wassen.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van textiel of katoen voldoende. Dit soort maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies een stof dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie