hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Spaarnwoude

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Spaarnwoude? Op dit moment moeten reizigers in het OV verplicht een mondkapje dragen. Ook in de openbare ruimte zie je de kapjes steeds meer. Belangrijk: Het Outbreak Management Team (OMT) is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte in situaties waar er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Spaarnwoude? We bieden een lijstje met winkels in de buurt. Blijf je liever thuis? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van katoenen stof of textiel. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Spaarnwoude. Denk aan de Albert Heijn & HEMA.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met hippe- en trendy mondkapjes zoals Amazon.nl en Groupdeal.nl.
 • Vergeet niet: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Spaarnwoude?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische maskers zijn te koop bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij webwinkels is het aanbod groot. Meestal betreft het wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Spaarnwoude centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder vind je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBloemendaalseweg 562061 CMBloemendaal
TrekpleisterDrossestraat 1082011 XWHaarlem
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBloemendaalseweg 2772051 GEOverveen
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerHaltestraat 22042 LMZandvoort
PrimeraBloemendaalseweg 2342051 GMOverveen
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanGrote Krocht 202042 LWZandvoort
Albert HeijnLageweg 12064 KZSpaarndam
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiMenno Simonszweg 2002014 SCHaarlem
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Webshops vergelijken augustus 2022

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Spaarnwoude? Bij de webshops is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel vind je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de buurt van Haarlemmerliede, Spaarndam, Spaarndam, Overveen en Velserbroek.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-spaarnwoude-2064

De verschillende soorten mondmaskers

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn exclusief voor de zorg bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en wordt dus ook niet toegepast in de medische omgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit type kan worden gebruikt in de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Er zijn voldoende winkels in en rondom Spaarnwoude. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. De rijksoverheid biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Bij het afzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Wees er ook nu zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zo maak je jouw eigen mondmasker

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Spaarnwoude? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. De regering adviseert om dit te maken van katoen. Je kunt denken aan een oude kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Vermijd hele dikke stoffen want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In de instructievideo hieronder wordt verdere uitleg gegeven. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een kapje van een oude sok gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes voor vrouwen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van een mondkapje verplicht in Spaarnwoude?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,45 per stuk. Deze kosten je circa €1,10 per wegwerpkapje. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn financieel interessanter. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Spaarnwoude zijn wat duurder, c.a. €7,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Het is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opzetten van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel prima. Deze maskers vind je in de schappen bij een plaatselijk drogist, supermarkt of speciaalzaak. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Kies textiel dat bedoeld is om in aanraking te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn acceptabel.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Centrum.

Plaats een reactie