hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Vijfhuizen

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Vijfhuizen? Vanaf deze zomer mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen zien we ze steeds meer opduiken. Let op: De overheid is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl bekijk je belangrijke info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Vijfhuizen? Je vind hier verkooppunten in de regio. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in augustus 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele kapjes worden gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch mondkapje wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Vijfhuizen. Onder andere bij de Spar + Action.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van hippe- en trendy mondkapjes zoals Coolblue.nl & Drogisterijaanbiedingen.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Vijfhuizen?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij diverse supers, apotheken en drogisterijen. Ook bij de online winkels vind je ze in grote getale. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Vijfhuizen centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder ontdek je populaire plaatselijke retailers rondom de gemeente Haarlemmermeer (provincie Noord-Holland) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes zijn er al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkenburg 1072135 DRHoofddorp
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistSkagerrak 2162133 DWHoofddorp
EtosMarkenburg 752135 DSHoofddorp
GammaNoordmeerstraat 22-302131 ADHoofddorp
KarweiStationsweg 362131 XGHoofddorp
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosBurgemeester van Stamplein 2762132 BHHoofddorp
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionMeeuwenstraat 452134 DVHoofddorp
BlokkerMarkenburg 892135 DSHoofddorp
PrimeraAalburgplein 572134 DMHoofddorp
WibraPolderplein 2352132 BGHoofddorp
ZeemanAalburgplein 72134 DMHoofddorp
Albert HeijnGenderenplein 132134 DPHoofddorp
JumboSkagerrak 2042133 DWHoofddorp
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlSkagerrak 1962133 DWHoofddorp

Online maskers kopen augustus 2022

Ga je liever niet onnodig naar buiten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Vijfhuizen? Via internet zijn er uitgebreide opties. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hierbij vergelijk je meerdere shops met veel keuze, vaste lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de omgeving Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek, Bentveld en Vogelenzang.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-vijfhuizen-2141

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Verder heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort is geschikt voor het openbaar vervoer en is niet geschikt voor een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Zo’n FFP-masker beschermt tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit soort is alleen bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan verminder je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Vijfhuizen. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers betekent niet dat jij beschermt bent, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De overheid komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: zondag 14 augustus 2022. Geen mondkapje kopen Vijfhuizen? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Neem bijvoorbeeld een katoenen zakdoek en oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Waarschuwing: De mond bedekken achter sjaal of kraag een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Gelaatsmasker.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Vijfhuizen?
Nee, dit is niet verplicht. In de huidige situatie is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het Outbreak Management Team (OMT): Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.haarlemmermeergemeente.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn er al vanaf €0,35 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,25 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare hippe mondkapjes in Vijfhuizen zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het betreft een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Wel biedt het bescherming voor mensen om je heen. Daarbij moet jij je dan wel houden aan alle gebruiksvoorschriften. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter van bijv. textiel voldoende. Dit type maskers sla je in bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Neem een textielsoort dat gebruikt kan worden om direct op de huid te dragen. Gebruikte theedoeken of lakens zijn prima.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

Plaats een reactie