hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Zandeweer

Eenvoudig niet-medische mondkapjes kopen in Zandeweer? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Let op: De regering is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl vind je belangrijke informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welk type maskers zijn er, hoe veilig is het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zandeweer? Je treft hier een lijst met winkels bij jou in de buurt. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Dat is niet erg. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juni 2022.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor reizigers en medewerkers in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele kapjes zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Zandeweer, zoals de Lidl en Wibra.
 • Online zijn er talloze webshops hippe mondkapjes zoals Zalando.nl & Plein.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zandeweer?

Mondkapjes die je op hebt in het OV of evt. in de openbare ruimte krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische gezichtsmasker kan je kopen bij de bekende supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook bij de online aanbieders kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Zandeweer centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je al vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBlink 19981 AJUithuizen
TrekpleisterLandstraat 359934 BHDelfzijl
DA DrogistOranjeweg 99934 BBDelfzijl
EtosObergon 119951 HLWinsum
GammaFarmsumerweg 1289902 BWAppingedam
KarweiBorgweg 161-A9936 EPFarmsum
PraxisSontplein 49723 BZGroningen
XenosDierenriemstraat 200Unit 59742 AMGroningen
HemaHoofdstraat-Oost 379981 AGUithuizen
ActionBlink 229981 AJUithuizen
BlokkerHoofdstraat-Oost 239981 AGUithuizen
PrimeraOosterstraat 39981 CNUithuizen
WibraLandstraat 629934 BPDelfzijl
ZeemanHavenweg 19981 JNUithuizen
Albert HeijnHoofdstraat-Oost 99981 AGUithuizen
JumboOosterstraat 29981 CPUithuizen
AldiMolenerf 119981 EAUithuizen
LidlMolenerf 99981 EAUithuizen

Online verkooppunten juni 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Zandeweer? Bij de online retailers zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In de onderstaande tabel vergelijk je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de plaatsen Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd, Westerwijtwerd en Huizinge.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zandeweer-9997

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige kapjes van bijv. stof, ander textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik reduceer je de kans dat je anderen besmet met corona. Het geldt als een extra naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Veel winkels verkopen ze wel in Zandeweer. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch uitademingsmasker is geen bescherming voor je jezelf, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: woensdag 29 juni 2022. Geen mondkapje kopen Zandeweer? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Maak gebruik van producten als een oude kussensloop en dekbedovertrek. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Zorg dat het kapje alle zones bedekt; je hele mond en onderkant van de neus. In het onderstaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Let op: De kraag van een jas, een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor volwassenen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Zijn mondkapjes verplicht in Zandeweer?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van De overheid: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.hethogeland.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,40 per stuk. Deze kosten je circa €0,85 per wegwerpkapje. Grote verpakkingen met bijv. 50 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zandeweer zijn wat kostbaarder, +/- €8,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Het is een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de geldende hygiëneregels zoals 1,5 meter afstand houden en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen goed. Dit type maskers vind je bij een supermarkt of drogist. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies textiel dat gebruikt kan worden om in contact te komen met de huid. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn geoorloofd.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Zo’n mondkapje is verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Centrum, Wijk-Noord, Wijk-Zuid, Wijk-West, Wijk-Oost.

Plaats een reactie