hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
plein.nl logo
 • PLEIN
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Diepenheim

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Diepenheim? Op dit moment mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Via onze mondkapjes-vergelijker check je waardevolle info over het gebruik van mondkapjes in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Diepenheim? Je vind een handig overzicht met aanbieders uit jouw eigen omgeving. Voel je je niet fit, en kan je niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online aanbieders waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in mei 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om andere mensen te beschermen in geval jij besmet bent, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Diepenheim. Denk aan de Spar of DA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Wehkamp.nl + Dailystyle.nl.
 • Belangrijk: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Diepenheim?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn ruim verkrijgbaar bij de bekende drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook online vind je ze in grote getale. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Diepenheim centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je een aantal lokale retailers rondom de gemeente Hof van Twente (provincie Overijssel) waar je kunt kijken. De maskers koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 107475 AXMarkelo
TrekpleisterHogepad 17462 TARijssen
DA DrogistGrotestraat 937471 BMGoor
Etosvan Kollaan 77471 DPGoor
GammaEnterstraat 196a7461 PERijssen
KarweiMossendamsdwarsweg 67472 DBGoor
PraxisEssenstraat 97418 BMDeventer
XenosGrotestraat 207461 KGRijssen
HemaGrotestraat 527471 BRGoor
Actionde Höfte 157471 DLGoor
BlokkerHaarstraat 57462 AKRijssen
PrimeraGrotestraat 1357471 BNGoor
WibraGrotestraat 347461 KGRijssen
ZeemanGrotestraat 1297471 BNGoor
Albert HeijnWeversplein 57471 VSGoor
Jumbovan Kollaan 77471 DPGoor
AldiHet Jannink 1217471 VEGoor
LidlHet Jannink 1237471 VEGoor

Webshops vergelijken mei 2022

Vermijd je liever contact of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Diepenheim? Bij de webwinkels vind je een enorm aanbod. Vanuit je luie stoel online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. Hierbij tref je uiteenlopende webshops met een goed aanbod, scherpe prijzen en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de buurt van Markelo, Goor, Enter, Zuna en Rijssen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-diepenheim-7478

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers kan je verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoenen stof of textiel. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en is niet geschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een extra maatregel naast de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en regelmatig je handen wassen. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Er zijn veel verkooppunten in Diepenheim. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Het kapje veilig op- en afzetten is dan ook essentieel. Het RIVM hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik en een wegwerpmasker kan je na gebruik gewoon in een afvalzak leggen.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 26 mei 2022. Geen mondkapje kopen Diepenheim? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. De overheid biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt of oud dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want je moet wel normaal adem kunnen halen. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes aanbiedingen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het dragen van mondkapjes verplicht in Diepenheim?
Nee, dat hoeft niet. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is er geen noodzaak voor het dragen niet-medische maskers. Zie ook de website www.hofvantwente.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 p/stuk. De standaard prijzen zijn +/- €0,75 p/masker. XL-verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn relatief het voordeligst. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Diepenheim zijn wat kostbaarder, +/- €7,50. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het gaat om een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt jezelf niet tegen het coronavirus. Het verkleint de kans dat jij anderen besmet. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat voor kapje moet ik precies dragen in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van katoen of textiel prima. Deze categorie maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat bedoeld is om rechtstreeks op de huid te dragen. Kwalitatieve t-shirts of zakdoeken zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

Plaats een reactie