hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
blokker-logo
mondkapjes-nl
 • Mondkapjes.nl
 • Beste & leukste mondkapjes
  Super snelle levering
  TNO geteste kwaliteit

Mondkapjes kopen Krimpen aan den IJssel

Snel niet-medische mondkapjes kopen in Krimpen aan den IJssel? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Ook op andere plekken zien we ze steeds meer opduiken. Echter: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hier tref je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke verschillende soorten zijn er, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Krimpen aan den IJssel? Je treft hier een lijst met retailers uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in januari 2022.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers worden vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Krimpen aan den IJssel, zoals de Jumbo en Kruidvat.
 • Ook online vind je meerdere webwinkels met hippe mondkapjes zoals Zalando.nl en Dailystyle.nl.
 • Goed om te weten: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Krimpen aan den IJssel?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat krijg je niet cadeau van de overheid. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij meerdere apotheken, supers en drogisterijen. Ook online kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal betreft het wegwerpmaskers die die direct hoort weg te gooien. De wat meer hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Krimpen aan den IJssel centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder bekijk je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Krimpen aan den IJssel (provincie Zuid-Holland) waar je kunt kijken. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatRaadhuisplein 552922 AGKrimpen aan den IJssel
TrekpleisterMarkt 572801 JLGouda
DA DrogistLopikerstraat 322871 BXSchoonhoven
EtosReigerhof 712914 KDNieuwerkerk a/d IJssel
GammaWormerhoek 42905 TXCapelle aan den IJssel
KarweiIJsseldijk 3612922 BKKrimpen aan den IJssel
PraxisHoofdweg 46b2908 LCCapelle aan den IJssel
XenosKoperwiek 872903 ADCapelle ad IJssel
HemaRaadhuisplein 1042922 AKKrimpen aan den IJssel
ActionPrado 12907 ZGCapelle aan den IJssel
BlokkerRaadhuisplein 542922 AGKrimpen aan den IJssel
PrimeraRaadhuisplein 862922 AJKrimpen aan den IJssel
WibraAmsteldiep 62904 ECCapelle aan den IJssel
ZeemanAmsteldiep 242904 ECCapelle Aan Den Ijssel
Albert HeijnRaadhuisplein 582922 AHKrimpen aan den IJssel
JumboRaadhuisplein 872922 AJKrimpen aan den IJssel
AldiBermweg 692906 LBCapelle Aan Den Ijssel
LidlAmsteldiep 272904 EACapelle aan den IJssel

Online kapjes bestellen januari 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Krimpen aan den IJssel? Bij de webwinkels zijn er uitgebreide opties. Probleemloos online bestellen, gratis bij je thuis afgeleverd. In de tabel hieronder vind je enkele betrouwbare webwinkels met een ruim aanbod, vaste lage prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard, Gouda, Zuidplas en Waddinxveen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Mondkapjes.nl Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-krimpen-aan-den-ijssel-2923

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Dit zijn professionele producten die echt voor de zorg zijn. Daarnaast hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type is geschikt voor het openbaar vervoer en is ongeschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen virussen zoals COVID-19. Dit type kan worden gebruikt in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet voor je eigen bescherming. Mits je ze juist gebruikt verlaag je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het is een aanvulling op het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn veel verkooppunten in Krimpen aan den IJssel. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is ontzettend belangrijk. De rijksoverheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Je begint altijd eerst met het wassen van je handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker gooi je direct bij het restafval.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: vrijdag 28 januari 2022. Liever geen mondkapje kopen Krimpen aan den IJssel? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een kussensloop en stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het kapje alle zones bedekt; je neus en mond (volledig afgesloten). In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje van een oude sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor kappers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Krimpen aan den IJssel?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van Het OMT: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.krimpenaandenijssel.nl.

Wat kost een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,40 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,80 per wegwerpmasker. Bulkverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn vaak in de aanbieding. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Krimpen aan den IJssel zijn wat kostbaarder, +/- €8,50. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals anderhalve meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen geaccepteerd. Deze categorie maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies een stof dat geschikt is om rechtstreeks op de huid te dragen. Gebruiksvoorwerpen als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Krijg ik een boete als ik geen mondkapje draag in het Openbaar Vervoer?
Mondkapjes zijn verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Neem je toch deel aan het OV zonder masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Krimpen aan den IJssel.

Plaats een reactie