hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Zuidplas

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Zuidplas? Sinds kort is het verplicht een mondkapje te dragen in het OV. En ook op straat lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Echter: De regering raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte indien de anderhalve meter regel gewoon toegepast kan worden.

Hier lees je uitgebreide info over de verschillende soorten mondmaskers. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Zuidplas? We bieden een lijstje met retailers bij jou in de buurt. Lukt het niet om naar de winkel te gaan? Geen probleem. Wij tonen de beste online aanbieders waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in december 2022.

 • Vanaf 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele maskers kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Zuidplas. Bijvoorbeeld de Jumbo en Zeeman.
 • Online zijn er talloze webshops hippe- en trendy mondkapjes zoals Bol.com + Internetdrogisterij.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Zuidplas?

Mondkapjes die je op hebt in het OV en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische uitademingsmasker kan je kopen bij de meeste drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij de online aanbieders groeit het aanbod snel. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die je nooit vaker dan 1 keer gebruikt. De hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Zuidplas centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere lokale verkooppunten rondom de gemeente Zuidplas (provincie Groningen) waar je wellicht wat vindt. De kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDorpsstraat 1902761 AJZevenhuizen
TrekpleisterCroesinckplein 12722 EAZoetermeer
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosBinnendoor 552741 NPWaddinxveen
GammaArgonstraat 112718 SMZoetermeer
KarweiLeehove 72678 MADe Lier
PraxisOlof Palmelaan 132729 NAZoetermeer
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaPromenade 32741 NLWaddinxveen
ActionHet Kleine Loo 2402592 CKDen Haag
BlokkerPromenade 852741 NLWaddinxveen
PrimeraPromenade 872741 NLWaddinxveen
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanBroekwegzijde 1052725 PDZoetermeer
Albert HeijnKoningin Wilhelminaplein 422741 ECWaddinxveen
JumboPromenade 892741 NLWaddinxveen
AldiZuidplashof 22743 CRWaddinxveen
LidlPromenade 912741 NLWaddinxveen

Online kapjes bestellen december 2022

Ben je ziek of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Zuidplas? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. Hieronder bekijk je meerdere shops met veel keuze, scherp geprijsd en door heel Nederland (gratis) bezorgd. Ook in de regio’s Waddinxveen, Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-zuidplas-2761

Informatie over de verschillende type mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek bedoeld voor de zorg. Ten tweede zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met stof, ander textiel of papier. Deze categorie mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen / virussen waaronder COVID-19. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij goed gebruik verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals anderhalve meter afstand houden en handen wassen. Dit type is alleen verplicht als je reist met het OV. Er zijn voldoende winkels in en rondom Zuidplas. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook essentieel. Het RIVM omschrijft dit als volgt:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje op te doen. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Maak gebruik van de touwtjes/elastiekjes om het kapje af te doen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Simpel en snel zelf een mondmasker maken

Update: zaterdag 10 december 2022. Liever geen mondkapje kopen Zuidplas? Je mag ook zelf een mondkapje maken. De overheid geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een zakdoek en stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is zodat je nog wel adem kunt halen. Let erop dat het geheel goed aansluit op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video vind je nog meer instructies. Belangrijk: Het dragen van een sjaal of een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor mannen.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het gebruik van mondkapjes verplicht in Zuidplas?
Nee, dit is geen verplichting. In de actuele situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van Het kabinet: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.zuidplas.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,35 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,85 per wegwerpkapje. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. Herbruikbare wasbare hippe mondkapjes in Zuidplas kosten ongeveer €9,00. Na gebruik dien je deze uit te wassen. Dit wordt geclassificeerd als een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Deze maskers sla je in bij lokale supermarkten en drogisterijen. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies textiel dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Producten als lakens of een theedoek zijn genoeg.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Zo’n mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de trein zonder goedgekeurd masker? Dan kan je een boete krijgen van €95,00 in de wijken: Moerkapelle, Zevenhuizen, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie