bol.com logo
coolblue logo
plein.nl logo
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
drogisterij.net logo

Mondkapjes kopen Krimpenerwaard

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Krimpenerwaard? Op dit moment mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: De regering is nog geen voorstander van het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze website verzamel je handige info over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Krimpenerwaard? Je vind hier adresgegevens van winkels uit jouw eigen omgeving. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste webwinkels waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in juli 2020.

 • Per 1 juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Katoenen maskers zijn geschikt om te wassen en te hergebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is dus geen bescherming voor jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Krimpenerwaard. Bijvoorbeeld de Lidl of Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl en Drogisterij.net.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Krimpenerwaard?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op andere plekken moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker vind je bij de meeste apotheken, supers en drogisterijen. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Vaak betreft het wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je ook uitwassen en opnieuw gebruiken. Mondkapjes in Krimpenerwaard centrum, waar zijn ze te koop? Hieronder tref je verschillende lokale shops rondom de gemeente Krimpenerwaard (provincie Zuid-Holland) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,55 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatKerklaan 172841 XHMoordrecht
TrekpleisterMarkt 572801 JLGouda
DA DrogistDijkstraat 1092675 AWHonselersdijk
EtosGildenburg 882804 VKGouda
GammaElburgplein 72803 PXGouda
KarweiMarconistraat 1212809 PGGouda
PraxisGoudkade 12802 AAGouda
XenosBinnendoor 402741 NPWaddinxveen
HemaLekkenburg 112804 XAGouda
ActionGoudkade 42802 AAGouda
BlokkerRuigenburg 102804 VTGouda
PrimeraDe Smidse 472841 XWMoordrecht
WibraMiddelwaard 322716 CWZoetermeer
ZeemanKleiweg 272801 GBGouda
Albert HeijnDe Smidse 162841 XWMoordrecht
JumboMiereakker 182811 BBReeuwijk
AldiDe Smidse 172841 XWMoordrecht
LidlWesterkade 42802 SLGouda

De beste webwinkels juli 2020

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Krimpenerwaard? Bij de online retailers is er een enorm aanbod. Supersnel en eenvoudig online bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. Hieronder bekijk je enkele betrouwbare webwinkels met een uitstekend assortiment, lage prijzen en verschillende betaalmogelijkheden. Ook in de plaatsen Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Zoetermeer en Lansingerland.

ShopAanbodBeoordelingAanbieding
Bol.com Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Betaalbaar
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-krimpenerwaard-2855

Welk type mondmasker heb ik nodig?

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. Ten tweede hebben we de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Dit type wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet toegepast in de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het binnenkrijgen van schadelijke virussen zoals COVID-19. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Bij het juiste gebruik ervan beperk je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en niezen in de elleboog. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Ze zijn volop verkrijgbaar in Krimpenerwaard. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Uitleg over het veilig gebruik van een niet-medisch kapje

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen, maar is specifiek bedoeld om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. De overheid hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Voordat je het mondkapje opzet moet je goed je handen wassen.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Ook hier is het cruciaal dat je de binnenkant niet aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 juli 2020. Geen mondkapje kopen Krimpenerwaard? Het is ook toegestaan om zelf een mondkapje te maken. Het RIVM biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt denken aan een t-shirt en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Wees er zeker van dat je kapje voldoende dekkend is; het gezicht en de neus en mond bedekt. In de instructievideo hieronder is een complete tutorial te bekijken. Belangrijk: De kraag van een jas, een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van een mondkapje verplicht in Krimpenerwaard?
Nee, dat hoeft niet. Op dit moment is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van Het kabinet: Als het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.krimpenerwaard.nl.

Wat zijn de kosten van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per masker. Grote verpakkingen met 25 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Krimpenerwaard zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze moet je wel dagelijks uitwassen. Het is een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals voldoende afstand houden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Met het oog op het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van katoen acceptabel. Deze categorie maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Kies een stof dat geschikt is om in contact te komen met de huid. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor medewerkers en alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Gouderak, Bergambacht, Bergstoep, Ammerstol, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk, Vlist, Schoonhoven.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie