wehkamp
amazon
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Sint Hubert

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Sint Hubert? Sinds kort mag je niet meer deelnemen aan het OV zonder een mondkapje. Maar ook gewoon buiten komen we het mondmasker meer en meer tegen. Let op: Het OMT adviseert geen algemeen gebruik van niet-professionele mondkapjes in de publieke ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Via onze mondkapjes-vergelijker verzamel je waardevolle info over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welke verschillende soorten zijn er, in hoeverre beschermt het, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Sint Hubert? Je vind hier adresgegevens van verkooppunten die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste online aanbieders waar je gemakkelijk online jouw favoriete mondkapjes kunt bestellen in januari 2021.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische kapjes worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Katoenen maskers zijn vaak wat duurder maar kan je wassen en opnieuw dragen.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes koop je bij verschillende winkels in en rondom Sint Hubert. Bijvoorbeeld de Aldi + Kruidvat.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Coolblue.nl of Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Sint Hubert?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of voor op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische mondneusmaskers zijn verkrijgbaar bij diverse supermarkten, drogisterijen en apotheken. Ook via internet kan je kiezen uit een ruim aanbod. Normaal verkoopt men wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Sint Hubert centrum, waar zijn ze te koop? In de onderstaande tabel check je meerdere plaatselijke retailers rondom de gemeente Mill en Sint Hubert (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers zijn al te koop vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraSchoolstraat 395451 ASMill
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnMarkt 155451 BSMill
JumboLavendel 3825432 DWCuijk
AldiWanroijseweg 495451 GZMill
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

Online kapjes bestellen januari 2021

Ben je ziek en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Sint Hubert? Bij de online aanbieders is de keuze het grootst. Zonder gedoe online bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het onderstaande overzicht tref je enkele erkende webshops met een goed aanbod, scherpe prijzen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert, Rijkevoort en Wanroij.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-sint-hubert-5454

Uitleg over de soorten mondkapjes

In de basis zijn er 2 type mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze worden alleen in de zorg gebruikt. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Deze categorie voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is ongeschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, die je vaak herkent als een FFP-masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Dit type is uitsluitend bedoeld voor de medische omgeving.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Sint Hubert. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, maar is er om je omgeving te beschermen. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. De regering biedt de volgende aandachtspunten:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Zorg voor goede hygiëne (handen wassen) bij het verwijderen van het kapje.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: zaterdag 23 januari 2021. Geen mondkapje kopen Sint Hubert? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het RIVM adviseert om dit te maken van katoen. Bijvoorbeeld van een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je gezicht, neus en mond. In de onderstaande video wordt verdere uitleg gegeven. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Wegwerp mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Is het dragen van een mondkapje verplicht in Sint Hubert?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt hoeft men ook geen niet-medische maskers te dragen in het openbaar. Meer details vind je op www.gemeente-mill.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,80 p/masker. XL-verpakkingen met 50 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Herbruikbare hippe mondkapjes in Sint Hubert zijn iets duurder, zo’n €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Beschermt een niet-medisch mondmasker mij tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld textiel of katoen geaccepteerd. Dit type maskers schaf je aan bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt ook zelf een mondkapje maken. Kies een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Gebruikte dekbedovertrekken of kussenslopen zijn goed.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.

Plaats een reactie