wehkamp
amazon
koopjes drogisterij logo
 • KOOPJESDROGISTERIJ.NL
 • 70.000+ artikelen
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo

Mondkapjes kopen Wilbertoord

Voordelig en snel niet-medische mondkapjes kopen in Wilbertoord? Momenteel mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Maar ook verder om ons heen lopen steeds meer mensen met een kapje rond. Belangrijk: De overheid beveelt het gebruik van niet-professionele mondkapjes in de openbare ruimte niet aan als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op deze website lees je uitgebreide informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Hoe werkt het precies, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Wilbertoord? Je vind een handig overzicht met verkooppunten uit jouw eigen omgeving. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij hebben voor jou uitgezocht de beste online shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in januari 2021.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondkapje verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden doorgaans gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondneusmaskers is bedoeld om anderen te beschermen, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Wilbertoord. Onder andere bij de Spar of HEMA.
 • Ook online vind je meer en meer aanbieders van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl of Drogist.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Wilbertoord?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of voor op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij de grotere apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet heb je genoeg keuze. Meestal verkoopt men wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Wilbertoord centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere lokale shops rondom de gemeente Mill en Sint Hubert (provincie Noord-Brabant) waar mogelijk voorraad is. De maskers vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatMarkt 335451 BSMill
TrekpleisterMaasburg 255431 BRCuijk
DA DrogistMolenstraat 215431 BWCuijk
EtosMarkt 155451 BSMill
GammaIndustrielaan 75405 AAOudenbosch
KarweiBeversestraat 225431 SHVianen
PraxisIndustrielaan 95405 AAUden
XenosKorte Molenstraat 95431 DTCuijk
HemaMaasburg 65431 BRCuijk
ActionMaasburg 245431 BRCuijk
BlokkerKorte Molenstraat 225431 DTCuijk
PrimeraSchoolstraat 395451 ASMill
WibraMarktstraat 295401 GGUden
ZeemanKorte Molenstraat 165431 DTCuijk
Albert HeijnMarkt 155451 BSMill
JumboLavendel 3825432 DWCuijk
AldiWanroijseweg 495451 GZMill
LidlDukatendreef 275431 RNCuijk

Online maskers kopen januari 2021

Heb je klachten of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Wilbertoord? Bij de webshops heb je de meeste keuze. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In de onderstaande tabel check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Sint Hubert, Langenboom, Mill, Rijkevoort-De Walsert en Rijkevoort.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Amazon Stoffen
Medisch
Groot assortiment
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
deweegschaal.nl Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
mondkapjes-kopen-wilbertoord-5455

Wat voor mondkapje heb ik nodig?

Mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 categorieën. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Ten tweede heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals bijv. een FFP2 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan strenge richtlijnen. FFP maskers beschermen de drager tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is exclusief beschikbaar voor de zorg / ziekenhuizen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt beperk je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en voortdurend de handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Er zijn veel verkooppunten in Wilbertoord. Je kunt ze ook eenvoudig zelf maken.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch gezichtsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid, maar is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De rijksoverheid omschrijft dit als volgt:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het masker af wilt zetten, was dan opnieuw eerst de handen. Voorkom ook nu dat je (per ongeluk) de binnenkant aanraakt.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 23 januari 2021. Liever geen mondkapje kopen Wilbertoord? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt en dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden zodat je nog wel adem kunt halen. Zorg dat je kapje voldoende dekkend is; je neus en mond (volledig afgesloten). In het bijgaande filmpje vind je nog meer instructies. Advies: De kraag van een jas, een sjaal of een geknutseld kapje van sokken bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Medische mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Wilbertoord?
Nee, dit is geen verplichting. Hedendaags moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.gemeente-mill.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes vind je (in grotere verpakkingen) al voor €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €1,05 p/masker. Voordeelverpakkingen met bijv. 50 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Wilbertoord zijn wat duurder, c.a. €9,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Wij zien dit als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers draag je niet voor je eigen veiligheid. Het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de geldende hygiëneregels zoals genoeg afstand houden en handen wassen.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter van bijv. textiel of katoen goed. Dit type maskers schaf je aan bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken. Gebruik een stof dat gebruikt kan worden om rechtstreeks op de huid te dragen. Artikelen als kussenslopen of dekbedovertrek zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is het geval voor medewerkers en reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord.

Plaats een reactie