hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Nijkerk

Zonder gedoe niet-medische mondkapjes kopen in Nijkerk? Per 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook in de publieke ruimte zie je steeds vaker mensen met een masker. Echter: Het OMT is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als het mogelijk is anderhalve meter afstand te bewaren.

Op dit portaal lees je nuttige informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Welk type maskers zijn er, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Nijkerk? Je vind een handig overzicht met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je veilig online jouw mondkapjes kunt kopen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht om te dragen in het openbaar vervoer.
 • Niet-professionele kapjes zijn gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is er om je omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers zijn te koop bij meerdere verkooppunten in de omgeving van Nijkerk, zoals de Lidl of Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van hippe mondkapjes zoals Fonq.nl of Degezondheidslijn.nl.
 • Belangrijk: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, deze zijn niet bedoeld voor privégebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Nijkerk?

Kapjes die je in het OV moet dragen of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker vind je bij diverse apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online aanbieders heb je genoeg keuze. Doorgaans betreft het wegwerpmaskers voor eenmalig gebruik. De hippe katoenen maskers kan je uitwassen en nogmaals gebruiken. Mondkapjes in Nijkerk centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij tref je de grotere plaatselijke retailers rondom de gemeente Nijkerk (provincie Gelderland) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn er al vanaf €0,50 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatSingel 263861 AENijkerk
TrekpleisterStationsstraat 1033851 NCErmelo
DA DrogistStationsstraat 893851 NCErmelo
EtosPlein 113861 ABNijkerk
GammaGroeneweg 373851 KAErmelo
KarweiWatergoorweg 983861 MANijkerk
PraxisVerkeersweg 33842 LCHarderwijk
XenosBranderskamp 73851 XVErmelo
HemaPlein 143861 ABNijkerk
ActionVrijheidslaan 293861 JCNijkerk
BlokkerBrede Beek 283861 BDNijkerk
PrimeraSingel 43861 AENijkerk
WibraStationsstraat 973851 NCErmelo
ZeemanOosterstraat 43861 BJNijkerk Gld
Albert HeijnBranderskamp 93851 XVErmelo
JumboTriasplein 833845 GDHarderwijk
AldiStationsstraat 943851 NLErmelo
LidlAmperestraat 33861 NCNijkerk

Online maskers kopen februari 2023

Blijf je liever thuis en bezoek je liever geen mondkapjeswinkel in Nijkerk? Bij de online retailers heb je de meeste keuze. Zonder gedoe online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder tref je uiteenlopende webshops met een ruim aanbod, scherpe prijzen en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de buurt van Ermelo, Harderwijk, Leusden, Amersfoort en Barneveld.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-nijkerk-3861

Informatie over de verschillende type mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst heb je de medische mondkapjes. Deze zijn specifiek voor de zorgsector bedoeld. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is niet geschikt voor de zorg.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, herkenbaar als een FFP-masker of een IIR chirurgisch mondmasker voldoen aan allerlei strenge eisen. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is exclusief bedoeld voor de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant draag je niet voor je eigen bescherming. Als je ze op de juiste manier gebruikt verlaag je de kans dat druppels uit mond en neus worden verspreid naar de omgeving en zo het corona-virus verspreidt. Het is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en thuis blijven bij ziekte en verkoudheid. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Je kunt ze bij veel winkels kopen rondom Nijkerk. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.

Zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondneusmaskers beschermt niet jezelf tegen het virus, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het kapje veilig op- en afzetten is ontzettend belangrijk. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Je dient eerst je handen te wassen met water en zeep.
 2. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het opzetten. Zorg dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Zorg ervoor dat neus en mond niet meer zichtbaar zijn.
 4. Was eerst je handen voordat je het kapje van je mond afzet.
 5. Pak het mondkapje vast bij de touwtjes/elastiekjes als je het afdoet. Raak opnieuw de binnenkant niet aan.
 6. Een katoenen masker kan je op 60 graden wassen en opnieuw gebruiken en gooi een wegwerpmasker direct weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Maak zelf een mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Nijkerk? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Bijvoorbeeld van een zakdoek of oud dekbedovertrek. Ook moet het niet te dik worden want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok bieden onvoldoende bescherming en zijn niet toegestaan in het OV. Ga verder naar: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) rondom het gebruik van mondmaskers

Is een mondkapje verplicht in Nijkerk?
Nee, dit is geen verplichting. In de huidige situatie geldt alleen in het OV een verplichting op het dragen van een kapje. Huidig advies van De regering: Zolang het lukt om anderhalve meter afstand te houden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.nijkerk.eu/.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,45 per stuk. De standaard prijzen zijn +/- €1,25 p/masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn relatief het voordeligst. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Nijkerk zijn iets duurder, zo’n €9,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Wij vinden dit een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik bij een niet-medisch mondmasker beschermd tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondneusmaskers is geen manier om jezelf te beschermen. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen voor het dragen van mondkapjes in het OV?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medisch mondmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel goedgekeurd. Dit soort maskers koop je bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Producten als dekbedovertrekken of kussenslopen zijn geoorloofd.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je beboet worden met liefst €95,00 in de wijken: Nijkerk, ‘t Woud, Nijkerkerveen, Verspreide huizen Nijkerk, Hoevelaken.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie