hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Leusden

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Leusden? Sinds kort zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook in de openbare ruimte neemt het mondmasker-gebruik toe. Belangrijk: De regering ontmoedigt op dit moment het gebruik van niet-professionele mondmaskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op deze pagina vind je bruikbare info over het mondmasker gebruik in Nederland. Hoe werkt het precies, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Leusden? Je vind een handig overzicht met winkels die dichtbij zijn. Heb je klachten? En ga je de deur niet uit? Ook dan zijn er mogelijkheden. In onze vergelijker vind je de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Met ingang van 1 juni 2020 is een niet-medisch gezichtsmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele kapjes worden vaak gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of kussensloop.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch gezichtsmasker is bedoeld om anderen te beschermen, je bent dus zelf niet beschermd.
 • De niet-professionele producten kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Leusden. Bijvoorbeeld de Albert Heijn + Xenos.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy- en hippe mondkapjes zoals Conrad.nl + Deweegschaal.nl.
 • Let op: de medische mondmaskers (zoals FFP2) zijn alleen voor mensen in de zorg, deze dien je dus niet zelf te dragen.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Leusden?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische maskers zijn voorradig bij de meeste drogisterijen, apotheken en supermarkten. Ook bij webshops is er veel aanbod. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je na gebruik moet weggooien. Sommige hippe katoenen maskers kan je na wassen (60 graden) weer gebruiken. Mondkapjes in Leusden centrum, waar zijn ze te koop? In de tabel hieronder achterhaal je de grotere lokale winkels rondom de gemeente Leusden (provincie Utrecht) waar ze misschien wat verkopen. De kapjes koop je al vanaf €0,60 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatDe Grutterij 103831 NELeusden
TrekpleisterLeeghwater 333825 MRAmersfoort
DA DrogistHet Erf 23831 NBLeusden
EtosDe Grutterij 23831 NELeusden
GammaAmsterdamseweg 333812 RPAmersfoort
KarweiEuroweg 973825 HBAmersfoort
PraxisSaturnus 43824 MEAmersfoort
XenosLangestraat 873811 ADAmersfoort
Hemat Erf 33831 NALeusden
ActionNeptunusplein 623814 BRAmersfoort
Blokkert Plein 423831 CRLeusden
PrimeraDe Grutterij 73831 NELeusden
WibraLeusderweg 1623817 KEAmersfoort
ZeemanDe Grutterij 83831 NELeusden
Albert Heijnt Erf 93831 NALeusden
JumboDe Biezenkamp 53831 JALeusden
AldiHamseweg 173828 AAHoogland
LidlBalladelaan 2083813 CGAmersfoort

Online verkooppunten februari 2023

Blijf je liever thuis of lukt het niet om ze te kopen bij een mondkapjeswinkel in Leusden? Online vind je een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en de volgende werkdag heb je alles in huis. In het bijgaande overzicht bekijk je meerdere shops met veel keuze, scherpe prijzen en een snelle bezorging aan huis. Ook in de regio’s Amersfoort, Barneveld, Soest, Eemnes en Bunschoten.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-leusden-3831

De verschillende soorten mondmaskers

Grofweg onderscheiden we 2 type mondneusmaskers. Allereerst zijn er de medische mondmaskers. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. Daarnaast heb je de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van stof, ander textiel of papier. Dit type voldoet niet aan de wettelijke kwaliteitseisen binnen de Europese Unie en is ongeschikt voor de zorg of ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, vaak aangemerkt als FFP-masker of een chirurgisch mondneusmasker Type IIR moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Deze categorie kan worden toegepast in de zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant beschermen niet jouzelf. Als je ze op de goede manier draagt verminder je de kans dat jij het coronavirus zelf verder verspreidt. Het betreft een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals voldoende afstand houden en handen wassen. Verplicht voor alle reizigers in het OV van 13 jaar en ouder. Veel winkels verkopen ze wel in Leusden. Zelf maken is ook een optie.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondmasker is geen manier om jezelf te beschermen, het vermindert de kans dat jij iemand ander ziek maakt. Het masker op de juiste manier dragen is dan ook van groot belang. Het kabinet komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet.
 2. Bij het opzetten gebruik je altijd de touwtjes/elastiekjes. Raak de binnenkant niet aan.
 3. Let erop dat je neus en mond volledig bedekt zijn.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje af te zetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Leusden? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & dekbedovertrek. Neem niet een te dikke stof want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is belangrijk dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het instructiefilmpje hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Beste mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Leusden?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is een niet-medisch mondmasker alleen verplicht in het OV. Huidig advies van De overheid: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.leusden.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes koop je (in bulk) al vanaf €0,40 per stuk. Doorgaans betaal je zo’n €1,05 per masker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn financieel interessanter. Herbruikbare hippe mondkapjes in Leusden zijn wat kostbaarder, +/- €7,00. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Dit is een milieubewuste en voordelige oplossing.

Ben ik 100% veilig voor corona met een niet-medisch mondmasker?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het kopen van een niet-medisch mondkapje geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals 1,5 meter afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch uitademingsmasker zonder filter gemaakt van katoen of textiel voldoende. Dit type maskers vind je in de schappen bij een supermarkt of drogist. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Neem een textielsoort dat geschikt is om op de huid te dragen. Oude lakens of een theedoek zijn voldoende.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Mondkapjes zijn verplicht op het moment dat je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan riskeer je een boete van €95,00 in de wijken: Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ‘t Ruige Veld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie