hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Amersfoort

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Amersfoort? Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje op in het OV. En ook op straat zie je de kapjes steeds meer. Echter: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op dit portaal verzamel je praktische informatie over alles wat met mondkapjes te maken heeft. Waar kan ik uit kiezen, wanneer is het verplicht, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Amersfoort? Je treft hier een lijst met winkels die in de buurt gevestigd zijn. Ben je ziek, en ga je niet naar buiten? Dat is niet erg. Wij vergelijken de beste webwinkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-medische kapjes worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Veel mensen kiezen ervoor om zelf een kapje te maken.
 • Maskers van katoen kan je op 60 graden wassen en blijven gebruiken.
 • Zo’n niet-medisch uitademingsmasker wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet, en dus niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes zijn uitstekend verkrijgbaar in de omgeving van Amersfoort. Bijvoorbeeld de PLUS + HEMA.
 • Ook online zijn er verschillende verkooppunten van trendy mondkapjes zoals Conrad.nl + HBB24.nl.
 • Let op: speciale medische mondkapjes (FFP2) zijn echt alleen voor de zorg, en zijn dus niet voor eigen gebruik.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Amersfoort?

Mondkapjes voor in het openbaar vervoer en eventueel op straat zul je zelf moeten kopen. Deze niet-medische kapjes vind je bij de bekende drogisterijen, supermarkten en apotheken. Ook bij webshops is het aanbod groot. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die maximaal 1 keer gebruikt kunnen worden. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Amersfoort centrum, waar zijn ze te koop? In het bijgaande overzicht achterhaal je een aantal lokale shops rondom de gemeente Amersfoort (provincie Utrecht) waar je wellicht wat vindt. De kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatLeusderweg 1683817 KEAmersfoort
TrekpleisterVan Brammenstraat 13813 PMAmersfoort
DA DrogistNoordewierweg 1213812 DDAmersfoort
EtosEuterpeplein 43816 NMAmersfoort
GammaAmsterdamseweg 333812 RPAmersfoort
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisAmsterdamseweg 1373812 RRAmersfoort
XenosLangestraat 873811 ADAmersfoort
HemaUtrechtsestraat 163811 LBAmersfoort
ActionNeptunusplein 623814 BRAmersfoort
BlokkerLeusderweg 1583817 KDAmersfoort
PrimeraArnhemseweg 353817 CAAmersfoort
WibraLeusderweg 1623817 KEAmersfoort
ZeemanNeptunusplein 193814 BBAmersfoort
Albert HeijnPiet Mondriaanplein 93812 GZAmersfoort
JumboAmersfoortsestraat 703772 CKBarneveld
AldiGroningerstraat 1683812 EGAmersfoort
LidlBalladelaan 2083813 CGAmersfoort

Online maskers kopen februari 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Amersfoort? Via internet zijn er uitgebreide opties. Zonder gedoe online bestellen en supersnel gratis thuisbezorgd. In het onderstaande overzicht check je een aantal populaire webwinkels met een uitstekend aanbod, lage prijzen en veilige betaalopties. Ook in de regio’s Barneveld, Soest, Eemnes, Bunschoten en Baarn.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-amersfoort-3817

De verschillende soorten mondmaskers

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. Als eerste zijn er de medische mondmaskers. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Dit zijn eenvoudige maskers van bijvoorbeeld katoen, stof, textiel of papier. Dit soort voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en is niet geschikt voor ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of chirurgisch mondmasker IIR voldoen aan allerlei strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen verschillende virussen waaronder het COVID-19 virus. Dit type kan worden toegepast in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische variant zijn geen beschermmiddel voor jouzelf. Mits je ze juist gebruikt verklein je de kans op het besmetten van anderen met corona. Het is een aanvulling op de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals voldoende afstand houden en niezen in de elleboog. Momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Amersfoort. Online vind je veel filmpjes die uitleggen hoe je het zelf maakt.

Instructies voor het gebruiken van een niet-medisch masker

Een niet-medisch mondneusmaskers is geen bescherming voor je jezelf, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is cruciaal. Het kabinet heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Wees er zeker van dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Zet je het kapje weer af? Was dan opnieuw je handen.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Let erop dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare katoenen maskers dien je op 60 graden te wassen, een wegwerpmasker kan in de grijze container.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Video: simpel zelf een mondmasker maken

Update: donderdag 2 februari 2023. Liever geen mondkapje kopen Amersfoort? Je mag ook zelf een mondkapje maken. Het kabinet heeft daarvoor speciale (katoen) instructies gegeven. Je kunt o.a. gebruik maken van een katoenen zakdoek of stofzuigerzak. Neem niet een te dikke stof want je moet natuurlijk wel kunnen ademen. Let erop dat het geheel goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt. In de video hieronder bekijk je hoe je dit kunt doen. Niet vergeten: Het dragen van een sjaal of een kapje gemaakt van een sok zijn niet toegestaan in het OV. Lees verder over: Goedkoopste mondkapjes.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het gebruik van mondmasker

Zijn mondkapjes verplicht in Amersfoort?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. Momenteel is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De overheid: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.amersfoort.nl.

Wat zijn de prijzen van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al verkrijgbaar vanaf €0,35 p/stuk. Doorgaans betaal je zo’n €0,75 per wegwerpmasker. XL-verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Amersfoort zijn wat duurder, c.a. €7,50. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Het gaat om een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Biedt een niet-medisch mondmasker bescherming tegen corona?
Nee, een niet-medisch mondkapje beschermt niet jezelf tegen het coronavirus. Het is er om je omgeving te beschermen. Je moet het dan wel op de juiste manier dragen. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast het huidige hygiëne protocol zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Welke voorwaarden worden er gesteld aan mondkapjes voor het OV?
Voor het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter gemaakt van textiel prima. Deze categorie maskers vind je in de schappen bij de supermarkten, bouwmarkten of drogisten. Zelf zo’n masker maken is ook mogelijk. Kies een stof dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Producten als zakdoeken of t-shirts zijn werkbaar.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht als je reist met het OV (tram/bus/metro/tram). Dit is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder het geval. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je worden beboet met een prent van €95,00 in de wijken: Stadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie