hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Barneveld

Vandaag nog niet-medische mondkapjes kopen in Barneveld? Sinds kort moeten alle reizigers vanaf 13 jaar een mondkapje dragen in het OV. Ook op andere plekken neemt het mondmasker-gebruik toe. Goed om te weten: Het kabinet is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte waar men gewoon 1,5 meter afstand kan houden.

Op dit portaal verzamel je waardevolle informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Welke keuzes heb ik, wanneer moet ik ze dragen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Barneveld? Je vind hier adresgegevens van winkels die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet de deur uit? Er is een oplossing. Verderop tref je een lijst met de beste shops waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in februari 2023.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-medische maskers worden vaak gemaakt van katoen, stof, textiel of papier. Er zijn ook handige filmpjes om het zelf te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om het risico op het besmetten van andere mensen te verkleinen, het is dus niet zo dat je het virus niet kunt oplopen.
 • De niet-professionele producten zijn breed verkrijgbaar bij uiteenlopende winkels rondom Barneveld. Onder andere bij de COOP en Action.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Amazon.nl of Plein.nl.
 • Belangrijk: medische gezichtsmaskers of chirurgisch mondmasker IIR zijn voor de zorg, en dus niet voor eigen gebruik!

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Barneveld?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer en eventueel op straat moet je zelf in huis halen. Deze niet-medische gezichtsmasker zijn ruim verkrijgbaar bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij webwinkels heb je genoeg keuze. Normaal gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers mag je uitwassen en hergebruiken. Mondkapjes in Barneveld centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder bekijk je de grotere lokale shops rondom de gemeente Barneveld (provincie Gelderland) waar je kunt kijken. De maskers zijn al te koop vanaf €0,30 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatJan van Schaffelaarstraat 183771 BTBarneveld
TrekpleisterLangstraat 423771 BGBarneveld
DA DrogistJan van Schaffelaarstraat 383771 BVBarneveld
Etosvan Weedestraat 2213761 CDSoest
GammaDijnselburgerlaan 103705 LPZeist
Karweivan Zuijlen van Nieveltlaan 453771 ABBarneveld
PraxisHuis ter Heideweg 48-503705 LZZeist
XenosLangstraat 943771 BJBarneveld
HemaSoesterbergsestraat 493768 EBSoest
Actionvan Weedestraat 2473761 CDSoest
BlokkerJan van Schaffelaarstraat 463771 BVBarneveld
PrimeraJan van Schaffelaarstraat 643771 BWBarneveld
WibraLangstraat 543771 BHBarneveld
ZeemanLangstraat 603771 BHBarneveld
Albert HeijnBurgemeester Kuntzelaan 353771 EPBarneveld
JumboZuidpromenade 63768 EMSoest
AldiDe Ziel 103751 BTBunschoten Spakenburg
LidlWeegbreestraat 543765 XCSoest

Online kapjes bestellen februari 2023

Voel je je niet fit en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Barneveld? Bij de online retailers is er een enorm aanbod. Gemakkelijk online te bestellen en gratis laten thuisbezorgen. Hierbij achterhaal je enkele erkende webshops met een gevarieerd aanbod, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de omgeving Soest, Eemnes, Bunschoten, Baarn en De Bilt.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-barneveld-3771

Welke soorten mondkapjes zijn er?

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. Ten eerste benoemen de de medische mondkapjes. Deze zijn bedoeld voor mensen werkzaam in de zorg. In aanvulling daarop zijn er de zogenaamde niet-medische kapjes. Deze worden gefabriceerd met katoen, stof, textiel of papier. Dit soort wordt bijv. gebruikt in het OV en wordt dus ook niet gebruikt in ziekenhuizen.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook wel FFP2 masker genoemd of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan strenge kwaliteitsstandaarden. Deze FFP maskers beschermen tegen het inademen van deeltjes in de lucht, zoals bijv. het COVID-19 virus. Deze categorie is uitsluitend bedoeld voor de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes gebruik je niet om jezelf tegen het virus te beschermen. Bij goed gebruik beperk je de kans dat je anderen besmet met corona. Het is een verlengstuk van de huidige hygiënevoorschriften van het RIVM zoals genoeg afstand houden en papieren zakdoekjes gebruiken. Het is wettelijk verplicht voor iedereen die met het OV reist. Er zijn veel verkooppunten in Barneveld. Je kunt ze ook zelf maken van een t-shirt of zakdoek.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje is niet voor je eigen veiligheid, maar is bedoeld om anderen te beschermen als jij besmet bent. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is dan ook van groot belang. De regering hanteert een aantal richtlijnen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is belangrijk dat het kapje goed aansluit op je gezicht.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Als je het kapje weer afzet, gebruik dan weer de touwtjes/elastiekjes. Zorg ook hier dat je de binnenkant en je gezicht niet aanraakt.
 6. Was je herbruikbare materiaal op minimaal 60 graden, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Filmpje: zo maak je zelf een mondmasker

Update: donderdag 2 februari 2023. Geen mondkapje kopen Barneveld? Zelf mondkapjes maken is natuurlijk ook mogelijk. Het kabinet biedt een handige checklist en instructies voor katoen. Je kunt o.a. gebruik maken van een t-shirt & stukje van een stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Zorg ervoor dat het geheel goed aansluit op je gezicht, neus en mond. In het bijgaande filmpje bekijk je hoe je dit kunt doen. Belangrijk: De mond bedekken achter sjaal of kraag een zelfgemaakt kapje van een sok zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Stof kopen voor mondkapjes.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Barneveld?
Nee, het is niet verplicht in de openbare ruimte. In de actuele situatie moet je alleen in het OV verplicht een niet-medisch kapje dragen. Huidig advies van Het kabinet: Als de 1,5 meter afstand grens bewaakt kan worden hoeft men geen niet-medische maskers te gebruiken in publieke ruimtes. Meer info lees je op www.barneveld.nl.

Wat zijn de tarieven van niet-medische gezichtsmaskers?
Niet-medische kapjes zijn al te koop vanaf €0,45 p/stuk. De normale prijs bedraagt c.a. €0,95 per wegwerpmasker. Grote verpakkingen met 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. De populaire herbruikbare hippe mondkapjes in Barneveld zijn iets duurder, zo’n €8,50. Deze moet je na elk gebruik even in de wasmachine doen. Het betreft een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker draag je niet voor je eigen veiligheid. Het kan wel mensen rondom jou beschermen. Maar alleen als je het zorgvuldig draagt en gebruikt. Het toepassen van een niet-medisch mondkapje is een verlengstuk van de hygiënemaatregelen die al gelden zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en handen wassen met water en zeep.

Wat zijn de regels voor het gebruik van mondkapjes in het OV?
Bij gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondneusmaskers zonder filter gemaakt van textiel of katoen acceptabel. Dit soort maskers sla je in bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarkten. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Gebruik een stof dat geschikt is om direct op de huid te dragen. Oude dekbedovertrekken of kussenslopen zijn genoeg.

Welke straf staat er op het niet dragen van een kapje in het OV?
Een mondkapje is verplicht tijdens het reizen met het openbaar vervoer. Dit geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder. Zit je in de bus/trein/metro/tram zonder masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Barneveld, Voorthuizen, Kootwijkerbroek, Garderen, Terschuur, Stroe, Zwartebroek, De Glind, Kootwijk, Achterveld.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie