hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
blokker-logo
plein.nl logo
coolblue logo

Mondkapjes kopen Roderesch

Goedkoop niet-medische mondkapjes kopen in Roderesch? Vanaf 1 juni 2020 mag je alleen nog reizen met het OV met een mondkapje. Ook op andere plekken zie je de kapjes steeds meer. Echter: Het RIVM is nog niet enthousiast over het gebruik van niet-professionele maskers in de openbare ruimte als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op deze pagina bekijk je waardevolle info over de verschillende soorten mondmaskers. Waar kan ik uit kiezen, beschermt het echt, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Roderesch? Wij tonen een tabel met winkels die dichtbij zijn. Liever niet naar de winkel? Er is een oplossing. In onze vergelijker vind je de beste online shops waar je online jouw mondkapjes kunt bestellen in april 2024.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondmasker verplicht in het OV vanwege het coronavirus.
 • Niet-professionele maskers worden gemaakt van textiel, stof of papier. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.
 • Veel katoenen maskers kunnen in de wasmachine en kan je vaker dragen.
 • Een niet-medisch mondkapje is bedoeld om de omgeving te beschermen, het is geen beschermmiddel voor jezelf.
 • De niet-professionele maskers koop je bij verschillende winkels in en rondom Roderesch. Denk aan de Albert Heijn of Etos.
 • Ook op het internet vind je veel online shops met trendy- en hippe mondkapjes zoals Zalando.nl + Groupdeal.nl.
 • Belangrijk: medische mondkapjes (bijv. FFP) zijn voorbehouden aan de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Roderesch?

Mondmaskers voor in de trein/bus/metro of evt. op straat dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische mondmaskers zijn voorradig bij verschillende apotheken, supers en drogisterijen. Ook bij de online winkels heb je genoeg keuze. Vaak gaat het om wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De populaire hippe katoenen maskers kan je blijven gebruiken mits je het steeds uitwast. Mondkapjes in Roderesch centrum, waar zijn ze te koop? In het overzicht hieronder achterhaal je een aantal lokale shops rondom de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe) waar mogelijk voorraad is. De maskers koop je (in bulk) al vanaf €0,45 p/stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatHeerestraat 759301 AERoden
TrekpleisterHeerestraat 1389301 AHRoden
DA DrogistWaagstraat 79101 LCDokkum
EtosHeerestraat 619301 AERoden
GammaWesteresch 119301 ZWRoden
KarweiElingsloane 69251 MNBurgum
PraxisMartin Luther Kingsingel 269203 JCDrachten
XenosZuidkade 139203 CKDrachten
HemaHeerestraat 809301 AHRoden
ActionWesterbaan 39301 AXRoden
BlokkerVoorstraat 1109291 CNKollum
PrimeraHeerestraat 949301 AHRoden
WibraWilhelminastraat 229301 AKRoden
ZeemanHeerestraat 729301 AHRoden
Albert HeijnJulianaplein 139301 LARoden
JumboHeerestraat 929301 AHRoden
AldiPadkamp 239301 AWRoden
LidlWesterbaan 79301 AXRoden

De beste webwinkels april 2024

Voel je je niet fit en ga je liever niet naar een mondkapjeswinkel in Roderesch? Bij de online retailers is er een enorm aanbod. Eenvoudig via internet bestellen en gratis laten thuisbezorgen. In het bijgaande overzicht check je meerdere shops met veel keuze, aantrekkelijke bulkverpakkingen en veilige betaalopties. Ook in de buurt van Lieveren, Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag en Triemen.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Coolblue Stoffen
Medisch
Kwaliteit
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-roderesch-9305

Uitleg over de soorten mondkapjes

We onderscheiden 2 soorten mondneusmaskers. In de eerste plaats heb je de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. Verder hebben we de niet-medische maskers. Deze zijn vaak gemaakt van textiel, stof of papier. Dit type voldoet niet aan de strenge geldende richtlijnen en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, ook bekend als FFP-maskers of een speciaal chirurgisch IIR mondmasker voldoen aan Europese wet- en regelgeving. FFP maskers beschermen de drager tegen het inademen van onzichtbare micro-organismen zoals COVID-19. Dit soort kan worden gebruikt in de professionele zorg.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische maskers draag je niet ter bescherming van jezelf. Bij het juiste gebruik ervan verlaag je de kans dat jij onopgemerkt het coronavirus verder verspreidt. Het geldt als een extra naast de welbekende hygiëneregels van het RIVM zoals geen handen schudden, 1,5 meter afstand en niezen in de elleboog. Op dit moment alleen in het OV verplicht. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Roderesch. Je kunt de maskers ook zelf maken.

Stappenplan: zo gebruik je veilig een niet-medisch mondkapje

Een niet-medisch mondmasker beschermt niet jezelf tegen het virus, maar wordt gedragen om de kans te verkleinen dat je anderen besmet. Zo’n kapje op goede manier gebruiken is enorm belangrijk. De regering komt met een aantal aanwijzingen:

 1. Start met het wassen van de handen met water en zeep.
 2. Als je het kapje opzet, gebruik dan de touwtjes/elastiekjes. Voorkom dat je de binnenkant aanraakt.
 3. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.
 4. Als je het masker weer afdoet moet je eerst je handen wassen.
 5. Gebruik enkel de elastiekjes/touwtjes bij het afzetten. Het is belangrijk dat je ook nu de binnenkant niet aanraakt.
 6. Stel je wasmachine in op 60 graden tijdens het wassen van een herbruikbaar masker, wegwerpmaskers kan je maar 1 keer gebruiken en gooi je na gebruik weg.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Zelf een mondmasker maken

Update: maandag 22 april 2024. Geen mondkapje kopen Roderesch? Je kan er ook voor kiezen zelf een mondkapje te maken. Het RIVM geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Je kunt o.a. gebruik maken van een oude kussensloop + oud dekbedovertrek. Belangrijk is dat het niet te dik wordt want je wil nog wel makkelijk kunnen ademhalen. Wees er zeker van dat het kapje alle zones bedekt; je gezicht, neus en mond. In het filmpje hieronder is een complete tutorial te bekijken. Niet vergeten: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken gelden niet als een goed beschermingsmiddel. Tevens interessant: Mondkapjes morgen in huis.

Veelgestelde vragen en antwoorden over mondmasker

Is een mondkapje verplicht in Roderesch?
Nee, dit is geen verplichting. Op dit moment is het niet-medische mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Huidig advies van De regering: Zolang de anderhalve meter afstand regel nageleefd wordt zijn er geen verplichtingen tot het dragen van niet-medische maskers. Bekijk meer informatie op www.gemeentenoordenveld.nl.

Welke tarieven worden gerekend voor een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes zijn verkrijgbaar vanaf €0,55 per stuk. Deze kosten je circa €1,20 per masker. Voordeelverpakkingen met 50 tot 100 stuks zijn omgerekend goedkoper. Herbruikbare hippe mondkapjes in Roderesch koop je vanaf plusminus €7,00. Ze zijn geschikt voor de wasmachine (na elke draagbeurt). Dit wordt geclassificeerd als een duurzaam en relatief goedkoop alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch uitademingsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Wel is het positief voor de besmettingskans (het doorgeven van het virus). Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het bestellen van een niet-medisch mondkapje is een extra regeling naast het huidige hygiëne protocol zoals genoeg afstand houden en handen wassen met water en zeep.

Waar moet een mondkapje in het OV aan voldoen?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch gezichtsmasker zonder filter gemaakt van katoen genoeg. Dit type maskers schaf je aan bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je kunt het ook eenvoudig zelf doen. Neem een textielsoort dat bedoeld is om direct op de huid te dragen. Kwalitatieve kussenslopen of dekbedovertrek zijn goed.

Riskeer ik een boete als ik geen kapje draag in het OV?
Je mondkapje is verplicht zodra jij deel gaat nemen aan het openbaar vervoer. Deze plicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Reis je zonder een niet-medisch masker? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Roden, Roden, Norg, Norg, Peize.

Plaats een reactie