hulpmiddelwereld
koopjes drogisterij logo
 • Koopjesdrogisterij
 • Speciaalzaak
  Kleine verpakkingen
  Scherpe aanbiedingen
wehkamp
logo-hygienekoning
 • Hygienekoning.nl
 • Goedkoopste van NL
  Morgen in huis
  Groot assortiment
blokker-logo

Mondkapjes kopen Heemstede

Meteen niet-medische mondkapjes kopen in Heemstede? Momenteel zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Ook op andere plekken zie je steeds vaker mensen met een masker. Let op: De overheid raadt het gebruik van een niet-professionele mondmaskers af in de publieke ruimte zolang er 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Op vergelijkmondkapjes.nl check je handige informatie over het mondmasker gebruik in Nederland. Waar kan ik uit kiezen, waar moet het aan voldoen, en waar zijn goedkope mondkapjes te koop in Heemstede? Je vind hier adresgegevens van retailers die in de buurt gevestigd zijn. Liever niet naar de winkel? Geen probleem. In onze vergelijker vind je de beste online winkels waar je online kunt bestellen en die jouw mondkapjes komen bezorgen in augustus 2022.

 • Sinds juni 2020 is een niet-medisch mondneusmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder in het OV.
 • Niet-professionele maskers zijn gemaakt van stof (katoen), textiel of papier. Het is ook eenvoudig om zelf een kapje in elkaar te zetten.
 • Katoenen maskers kan je wassen en opnieuw gebruiken.
 • Een niet-medisch mondmasker is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken, het beschermt niet jezelf.
 • De niet-professionele kapjes kan je voordelig kopen bij meerdere winkels in en rondom Heemstede. Denk aan de Dekamarkt of Zeeman.
 • Op het internet zijn er veel aanbieders van trendy mondkapjes zoals Wehkamp.nl & Dailystyle.nl.
 • Let op: medische (FFP2) maskers zijn exclusief voor de zorg, draag deze dan ook niet zelf.

De beste aanbiedingen

Direct goedkope mondkapjes bestellen?


Waar kan ik mondkapjes kopen in Heemstede?

Maskers die je draagt in het openbaar vervoer of evt. in de openbare ruimte dien je zelf aan te schaffen. Deze niet-medische uitademingsmasker zijn verkrijgbaar bij diverse apotheken, drogisterijen en supermarkten. Ook via internet groeit het aanbod snel. In de regel betreft het wegwerpmaskers die je een keer kunt gebruiken. De hippe katoenen maskers kan je – nadat je ‘m hebt uitgewassen – vaker gebruiken. Mondkapjes in Heemstede centrum, waar zijn ze te koop? Hierbij vind je meerdere lokale retailers rondom de gemeente Heemstede (provincie Noord-Holland) waar je kunt kijken. De maskers zijn er al vanaf €0,45 per stuk.

WinkelAdresPostcodePlaats
KruidvatBinnenweg 672101 JJHeemstede
TrekpleisterBinnenweg 1552101 JHHeemstede
DA DrogistZeewijkplein 1151974 PAIjmuiden
EtosBinnenweg 152101 JAHeemstede
GammaHeringaweg 62031 BWHaarlem
KarweiVerspronckweg 63-A2023 BHaarlem
PraxisMeubelmakerstraat 71991 JDVelserbroek
XenosNicepassage 32037 AJHaarlem
HemaBloemendaalseweg 372061 CBBloemendaal
ActionWerfstraat 112021 BPHaarlem
BlokkerBinnenweg 1612101 JHHeemstede
PrimeraRaadhuisstraat 302101 HHHeemstede
WibraGeneraal Cronjéstraat 72021 JAHaarlem
ZeemanBinnenweg 1552101 JHHeemstede
Albert HeijnBlekersvaartweg 572101 CDHeemstede
JumboEngelenburg 702036 RSHaarlem
AldiKerklaan 272101 HKHeemstede
LidlProfessor Donderslaan 52035 EGHaarlem

Webshops vergelijken augustus 2022

Blijf je liever thuis en vermijd je liever de mondkapjeswinkel in Heemstede? Bij de online winkels heb je de meeste keuze. Vanuit je luie stoel online bestellen, de volgende dag gratis thuisbezorgd. In het overzicht hieronder vergelijk je uiteenlopende webshops met een uitstekend assortiment, scherp geprijsd en bezorgd waar en wanneer jij dat wil. Ook in de plaatsen Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem, Velsen en Heemskerk.

Shop Aanbod Beoordeling Aanbieding
Hulpmiddelwereld Stoffen
Medisch
Zorgkwaliteit
Bestellen
Koopjesdrogisterij Stoffen
Medisch
Drogisterij
Bestellen
Wehkamp Stoffen
Medisch
Goedkoop
Bestellen
Hygienekoning.nl Stoffen
Medisch
Laagste prijs
Bestellen
Blokker Stoffen
Medisch
Kwalitatief
Bestellen
Plein.nl Stoffen
Medisch
Drogist
Bestellen
Drogisterij.net Stoffen
Medisch
Duur
Bestellen
Voordeeldrogisterij Stoffen
Medisch
Prijzig
Bestellen
mondkapjes-kopen-heemstede-2103

De verschillende soorten mondmaskers

De mondneusmaskers zijn onder te verdelen in 2 groepen. In de eerste plaats benoemen de de medische mondkapjes. Deze professionele maskers zijn bedoeld voor de zorg. In aanvulling daarop heb je de niet-medische maskers. Meestal (zelf) gemaakt van katoenen stof of textiel. Dit type mag in de trein/bus gedragen worden en wordt dus ook niet toegepast in een professionele werkomgeving.

Medische mondkapjes
Medische mondmaskers, zoals een FFP1, FFP2 of FFP3 masker of een IIR chirurgisch mondmasker moeten voldoen aan meerdere strenge eisen. Dergelijke FFP-maskers beschermen je tegen stofdeeltjes en virussen in de lucht zoals het COVID-19 virus. Dit soort is geschikt voor gebruik in zorginstellingen.

Niet-medische mondkapjes
De niet-medische kapjes draag je niet voor je eigen bescherming. Bij het juiste gebruik ervan reduceer je de kans dat je anderen ziek maakt met het corona-virus. Het is een verlengstuk van de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en regelmatig je handen wassen. Iedereen in het OV moet zo’n masker dragen. Ze zijn te krijgen bij veel verschillende winkels in Heemstede. Het is ook gemakkelijk om zelf een masker te maken.

Hoe gebruik ik een niet-medisch mondmasker?

Een niet-medisch mondkapje betekent niet dat jij beschermt bent, het verkleint de kans dat jij onopgemerkt het virus verspreidt. Het masker op de juiste manier dragen is enorm belangrijk. Het RIVM heeft dit als volgt beschreven:

 1. Was eerst goed je handen voordat je het kapje opdoet.
 2. Gebruik de touwtjes of elastiekjes om je mondkapje op te zetten. Let erop dat je de binnenkant niet aanraakt.
 3. Het is cruciaal dat het masker gezicht/neus/mond goed bedekt.
 4. Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medische mondkapje afzet.
 5. Gebruik wederom de touwtjes of elastiekjes om het mondkapje af te zetten. Zorg dat je wederom de binnenkant niet aanraakt.
 6. Herbruikbare maskers moet jij op 60 graden wassen voor hergebruik, terwijl een wegwerpmasker na 1 keer dragen onbruikbaar is geworden.

De beste bescherming

Goede mondkapjes voor een scherpe prijs?


Thuis een mondmasker maken

Update: zaterdag 13 augustus 2022. Liever geen mondkapje kopen Heemstede? Een alternatief is het zelf maken van een mondkapje. De regering geeft aan dat je dit van bijvoorbeeld katoen kunt maken. Maak gebruik van producten als een katoenen zakdoek + stofzuigerzak. Zorg dat het niet te dik is want het geheel moet wel een ademende structuur hebben. Het is noodzakelijk dat er een goede aansluiting is op je neus en mond (volledig afgesloten). In de bijgaande video wordt verdere uitleg gegeven. Advies: Een sjaal, een kraag van een jas of een kapje gefabriceerd van sokken zijn niet geoorloofd in het openbaar vervoer. Bekijk ook: Mondkapjes voor brildragers.

Veelgestelde vragen over het dragen van een mondmasker

Is het toepassen van mondkapjes verplicht in Heemstede?
Nee, op straat geldt er geen verplichting. In de actuele situatie is het alleen zo dat je in het openbaar vervoer verplicht een kapje moet dragen. Huidig advies van Het RIVM: Wanneer men 1,5 meter afstand kan houden tot elkaar is een niet-medisch masker niet nodig in de publieke ruimte. Zie ook meer info op www.heemstede.nl.

Wat is de prijs van een niet-medisch gezichtsmasker?
Niet-medische kapjes koop je al vanaf €0,55 p/stuk. Deze kosten je circa €0,90 per masker. Bulkverpakkingen met 25 of 75 stuks zijn aantrekkelijk geprijsd. Katoenen wasbare hippe mondkapjes in Heemstede zijn iets duurder, zo’n €10,00. Deze dien je na gebruik direct te wassen. Dit wordt gezien als een milieubewust en betaalbaar alternatief.

Ben ik met een niet-medisch masker beschermt tegen het coronavirus?
Nee, een niet-medisch gezichtsmasker betekent niet dat jij beschermt bent. Het is specifiek bedoeld om anderen niet ziek te maken. Hiervoor moet je het kapje wel op de correcte manier dragen. Het opdoen van een niet-medisch mondkapje is een extra maatregel naast de inmiddels bekende RIVM hygiënemaatregelen zoals geen fysiek contact / handen schudden en voortdurend de handen wassen.

Wat zijn de eisen van het mondkapje in het openbaar vervoer?
Wanneer we het hebben over het openbaar vervoer is een niet-medische kapje zonder filter gemaakt van bijvoorbeeld katoen of textiel geaccepteerd. Dit type maskers vind je in de schappen bij lokale supermarkten en drogisterijen. Je maakt ze ook heel simpel zelf. Kies textiel dat bedoeld is om in contact te komen met de huid. Gebruikte theedoeken of lakens zijn voldoende.

Worden er boetes uitgedeeld als ik geen masker draag in het OV?
Het mondkapje is verplicht wanneer je deel uitmaakt van het openbaar vervoer. Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten zich hieraan houden. Probeer je toch zonder masker te reizen? Dan kan je uit het OV worden gezet en een boete van €95,00 ontvangen in de wijken: Heemstede-Centrum, Heemstede-Zuid, Heemstede west van de spoorbaan.

Plaats een reactie